Sibiul e pregătit pentru iarnă – Așa spun cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

1 544

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu s-a întrunit joi, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, în şedinţă ordinară. În calitate de preşedinte al CJSU Sibiu, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor Comitetului să prezinte stadiul pregătirilor pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii socio-economice în sezonul de iarnă 2017-2018.

Pentru toate drumurile naționale și județene, precum și pentru autostradă există contracte pentru serviciile de deszăpezire. De asemenea, stocurile de materiale antiderapante au fost completate, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenție. În privința infrastructurii feroviare de pe raza județului Sibiu, a fost constituit comandamentul operațional pentru preîntâmpinarea înzăpezirilor și deszăpezire, la nivelul Regulatorului de Circulație CFR Sibiu.
Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a solicitat, încă din luna septembrie, comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, constituite în cadrul autorităţilor publice locale din cele 64 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, să întreprindă şi să comunice stadiul realizării măsurilor necesare pregătirii pentru iarnă, în special cele care vizează contractarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor publice; necesarul de carburanţi, piese de schimb, materiale pentru combaterea poleiului şi înzăpezirii; asigurarea de combustibili necesari încălzirii sediilor unităţilor de învăţământ în sezonul de iarnă; existenţa adăposturilor de noapte pentru persoanele defavorizate şi/sau identificarea locurilor care pot primi o astfel de funcţiune în caz de necesitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    mint !!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.