Expoziție omagială cu prilejul Zilei Armatei Române la Sibiu

0 602

Cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 octombrie, Compartimentul Periodice al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu vă propune o expoziție care aduce în atenția publicului trei publicații a căror tematică surprinde armata și mediul militar românesc.

Lumea Militară Ilustrată, apărută la 1 februarie 1935, organ al Asociației Scriitorilor și Autorilor Militari Români, o revistă cu un specific cuprinzător, care include subiecte de cultură generală (istorie, artă, literatură), știință militară și educație națională, promovează instituția armatei și rolul esențial al acesteia pentru apărarea intereselor națiunii.
Frontul Mărășești Ilustrat, apărut în 1939, sub îndrumarea generalului G. Drăgănescu, este o publicație menită să comemoreze războiul de întregire a neamului și să încurajeze menținerea legăturilor dintre foștii luptători în Primul Război Mondial.
România Eroică omagiază eroismul și devotamentul ostașilor români pe câmpurile de luptă. A fost organ de cultură și propagandă națională a Societății „Cultul Eroilor” și a apărut în 1919, sub înalta ocrotire a M. S. Regina Maria.
Toate cele trei publicații se remarcă prin grafică, ilustrație și conținut. Acestea reflectă viața militarilor, activitatea și obiectivele Armatei Române din perioada interbelică.
Expoziția este organizată la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Compartimentul Periodice (Str. G. Barițiu, nr. 5, corpul A, et. I) și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.