Problemele romilor sibieni dezbătute la Prefectură. S-au luat câteva decizii

0 599

Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu, s-a întâlnit, într-o ședință de lucru, cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale care derulează activități dedicate cetățenilor români de etnie romă și ai unor instituții publice din județele Sibiu, Alba, Mureș, Harghita și Covasna.

Ședința, organizată de Grupul de Lucru Mixt pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, a avut drept scop eficientizarea procesului de implementare a politicilor publice destinate incluziunii sociale a cetățenilor români aparținând minorității rome.

În deschiderea sesiunii de lucru, prefectul Adela Muntean a subliniat importanța îndeplinirii obiectivelor Strategiei Guvernului României de incluziune socială a cetățenilor români de etnie romă 2015 – 2020 și ale Planului Județean de Măsuri. “Împreună, trebuie să continuăm demersurile pentru îmbunătățirea situației educaționale, a accesului la serviciile de sănătate, a ocupării forței de muncă. În același timp, suntem datori să rezolvăm problemele legate de dreptul de proprietate asupra imobilelor și să implementăm programe de reabilitare a locuințelor prin asigurarea energiei electrice, a apei potabile, a canalizării, a gazului metan și a salubrizării în comunitățile de romi aflate într-o situație de sărăcie extremă”, a arătat prefectul județului Sibiu.

La întâlnire au fost prezenți și Dinu Avram, consilier secretar de stat și Elena Iordănescu, coordonator în cadrul Punctului Național de Contact pentru Romi din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.