Cei mai buni medici urologi din Sibiu la Congresul Central European de Urologie din Cehia

0 8.510

În perioada 18-21 octombrie, o echipă de medici urologi din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, formată din Prof.univ.dr. Grigore Nicolae, Conf.univ. dr. Adrian Hașegan, Dr. Valentin Pîrvuț și Dr. Ionela Mihai, a fost prezentă la Congresul Central European de Urologie care s-a desfășurat la Plzen în Cehia.

La această manifestare științifică de prestigiu, urologii sibieni au participat cu două lucrări de specialitate în care au expus experiența clinicii în tratamentul minim invaziv laparoscopic al patologiei oncologice renale și uroteliale.
“Întâlnirea de la Plzen și-a propus să consolideze legăturile Asociației Europene de Urologie cu societățile naționale urologice și să ajungă la comunitatea extinsă a urologilor din Europa Centrală. De asemenea, această oportunitate a permis evidențierea calității urologiei din regiunea noastră și a arătat munca dinamică realizată de tânăra generație de urologi”, a precizat Prof.univ.dr. Nicolae Grigore medicul șef al Secției Clinice Urologie a SCJU Sibiu.
Clinica de Urologie este una dintre cele mai importante componente ale celei mai mari instituții sanitare din județ și în urmă cu trei ani a fost dotată cu aparatură chirurgicală laparoscopică performantă cu finanțare de la Consiliul Județean, care a permis extinderea opțiunilor de tratament minim invaziv urologic.
„Experiența acumulată în această perioadă s-a concretizat în peste 150 de intervenții chirurgicale laparoscopice și numeroase lucrări științifice prezentate la congrese și în reviste de specialitate. Avantajele intervențiilor laparoscopice sunt multiple: spitalizare minimă, recuperare postoperatorie și reintegrare socio-profesională rapidă”, a explicat Conf.univ. dr. Adrian Hașegan.
Obiectivul secției este să dezvolte și să implementeze modalități noi de diagnostic și tratament al patologiei urogenitale, în folosul direct al pacienților. În acest sens, medicul șef al secției, Prof.univ.dr. Nicolae Grigore a declarat: „ne dorim să creștem numărul intervențiilor laparoscopice urologice și complexitatea lor, motiv pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul conducerii spitalului și al Consiliului Județean Sibiu în vederea achiziției de aparatură chirurgicală performantă și modernizării Clinicii de Urologie”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.