Sibiul se promovează prin bucătari de top la Târgul de Turism al României

0 1.070

Județul Sibiu va avea un super stand la Târgul de Turism al României ce va avea loc la București. Se va pune accent în principal pe promovarea programului „Sibiu — Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

Vizitatorii standului Sibiului la Târgul de Turism al României, care va avea loc între 16 și 19 noiembrie la Romexpo București, vor avea ocazia să deguste produse tradiționale, printre care și celebra brânză telemea, a anunțat, joi, președintele Consiliului Județean (CJ), Daniela Cîmpean, conform Agerpres.
Județul și municipiul Sibiu vor avea ca temă principală de promovare, într-un stand comun, programul „Sibiu — Regiune Gastronomică Europeană 2019”.
„Profităm de absolut orice ocazie ca să promovăm acest program, „Sibiu — Regiune Gastronomică Europeană 2019″. (…) Ne prezentăm la târg împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, cu o tematică unitară. (…) Am solicitat inclusiv producătorilor din Piața Transilvania să-i promovăm în broșurile pe care le vom face pentru acest târg”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.daniela cimpean reg gastroPotrivit sursei citate, produsele tradiționale specifice Sibiului vor fi pregătite, pentru vizitatorii târgului de turism, de către un bucătar care va reprezenta orașul la o competiție care va avea loc la Barcelona.
Sibiul speră să atragă peste un milion de turiști în 2019, când va fi „Regiune Gastronomică Europeană”, o cifră record, care ar depăși-o pe cea din 2007, când a fost primul oraș românesc desemnat „Capitală Culturală Europeană”, potrivit unei estimări făcute în luna martie de către viceprimarul municipiului Sibiu, Corina Bokor.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...