LIVE VIDEO – Parlamentul catalan a votat separarea Cataloniei de Spania. Situația este încordată în regiune

0 848

Criza din Catalonia se adâncește odată cu votul Parlamentului regional al Cataloniei. Premierul spaniol anunță însă că o să fie restabilită legalitatea în Catalonia. Urmăriți mai jos imagini în direct din Catalonia.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri – cu 70 de voturi la zece şi două abţineri – o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană, relatează The Associated Press citat de News. Opoziţia a părăsit hemiciclul, în semn de protest, înainte de vot. Premierul spaniol Mariano Rajoy face un apel la calm şi dă asigurări că va fi restabilită legalitatea în Catalonia, într-o postare pe Twitter, imediat după declararea independenţei Cataloniei.

Spania se opune eforturilor în vederea independenţei, iar Guvernul regional de la Madrid pregăteşte măsuri prin care să preia controlul asupra acesteo regiuni din nord-estul ţării. Nicio ţară nu şi-a exprimat susţinerea faţă de efortul secesionist.

Rezoluţia îndeamnă la lansarea unui proces de independenţă care include redactarea unor noi legi şi deschiderea unor negocieri ”pe picior de egalitate” cu autorităţile spaniole în vederea stabilirii unei cooperări.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.