VIDEO Sibiul NU UITĂ. Victimele de la #Colectiv comemorate de sibieni – ”Trăim un sentiment de frustrare…”

0 2.976

Zeci de sibieni au ieșit luni seară în Centrul Sibiului pentru a comemora cele 64 de victime ale celei mai mari drame petrecută în ultimii 27 de ani în România. Preotul Constantin Necula a ținut o slujbă în memoria victimelor la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Clipe încărcate de emoție luni în centrul Sibiului. Zeci de sibieni au venit la ora 18.00 pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor de la clubul Colectiv. Acolo în urmă cu doi ani zeci de oameni și-au găsit sfârșitul în urma unui incendiu devastator.
S-au împlinit doi ani de la cea mai mare tragedie petrecută în România ultimilor ani. În urma incendiului din clubul Colectiv 64 de tineri și-au pierdut viața și alți 200 au fost răniți. La Sibiu victimele din Colectiv au fost comemorate luni seara, de la ora 18, în Piața Mare. De aici s-a mers în liniște, pe traseul strada N.Bălcescu – Parcul Astra – str. Mitropoliei – Piața Mare.

LIVE VIDEO – Marș în memoria victimelor de la #colectiv în Centrul Sibiului. Detalii la link-ul https://goo.gl/JFzPVo

Publicată de Ora de Sibiu pe Luni, 30 octombrie 2017

”Trăiesc un sentiment de frustrare și de tristețe incomensurabilă.. Mi-ar plăcea să spun că autoritățile au învățat ceva, dar nu pot să spun așa ceva…”, spune Andreea Barbu, o participantă la marș. ”Nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat.. Autoritățile nu au schimbat absolut nimic.. Iar asta mă deranjează…”, a mai spus un alt tânăr participant în incendiul de la Colectiv.

Grupul de participanți la marș a făcut o oprire la Catedrala Mitropolitană, acolo unde pretul Constantin Necula a ținut o scurtă slujbă în memoria victimelor.

LIVE VIDEO – Marș în memoria victimelor de la #colectiv în Centrul Sibiului

Publicată de Ora de Sibiu pe Luni, 30 octombrie 2017

Să nu uităm niciodată…
În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în Clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde în zeci de secunde.
În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În luna iulie a acestui an, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul – 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.