VIDEO FOTO Atac terorist la New York – Un camion a intrat pe o pistă de biciclete. Cel puțin OPT morți și 12 răniți

1.691

Este stare de alertă în Manhattan din cauza unui camion care a intrat în plin în mai mulți bicicliști. Poliția a reținut un suspect. Cel puțin opt oameni au murit iar alți 12 au fost răniți.

UPDATE – Cel puțin opt morți
Poliția din New York a anunțat oficial că este un incident terorist, iar până la această oră este vorba despre opt persoane decedate și 12 răniți. Din primele informații, este vorba despre un lup singuratic și nu un complot. Atacatorul are 29 de ani iar duba cu care a lovit în New York a fost închiriată.

https://www.facebook.com/NYPost/videos/10160940481340206/

Știrea inițială
Poliţia din New York anunţă că la locul atacului din Manhattan au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile, prezentând totodată şi cronologie evenimentelor.
Conform Poliţiei, la ora 3.09 pm, un bărbat în vârstă de 29 de ani a intrat cu un camion închiriat al Home Depot pe o alee destinată pietonilor şi bicicliştilor.
Vehiculul şi-a continuat drumul pe alee, rezultatul fiind decesul a opt persoane şi rănirea altor 11, care nu au însă răni care să le pună în pericol viaţa.
În timp ce se îndrepta către sud, camionul s-a ciocnit cu un microbuz şcolar.
După ciocnirea cu microbuzul şcolar, şoferul camionului a coborât din maşină având asupra sa două arme, iar un poliţist a tras în direcţia sa, împuşcându-l în abdomen.
Bărbatul a fost reţinut, iar la faţa locului au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile, mai menţionează Poliţia din New York pe contul de Twitter.

In Lower Manhattan, at least 8 people were killed this afternoon when a man drove 20 blocks down a bike path along the Hudson River, jumped out of his truck with fake guns and was shot by police officers. Federal authorities are treating the incident as a terrorist attack. NYT reporter Annie Correal is there on the scene. Ask her questions in the comments.

Publicată de The New York Times pe Marţi, 31 octombrie 2017

Conform CNN, opt persoane ar fi fost ucise, iar surse din Poliţia din New York afirmă că acţiunea a fost intenţionată.
Poliţia din New York a anunţat pe Twitter că vehiculul şi-a continuat drumul lovind o altă maşină, iar şoferul a coborât ţinând un obiect asemănător unei arme de foc, dar a fost împuşcat, iar în prezent este reţinut.
De asemenea, a precizat că în zonă sunt aşteptate echipaje de intervenţie.

https://youtu.be/-WRe2wgR9BY

Conform CBS New York, informaţii iniţiale indicau că cinci persoane ar fi fost rănite după ce un vehicul a intrat pe o pistă de biciclete în Mahattan şi s-ar fi auzit şi focuri de armă.
Primarul Bill de Blasio şi guvernatorul Andrew Cuomo erau aşteptaţi la locul incidentului. Mai multe străzi din zonă au fost blocate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.