Daniela Cîmpean: ”Dacă Guvernul vrea să aloce fonduri pentru un spital nou, acceptăm. Nu vom schimba însă locația’’

4.108

Ideea PSD, lansată la Sibiu, de a construi un nou spital județean, a stârnit controverse în mediul politic local. PSD-iștii se mândresc cu ideea șefilor, dar administrația locală este împotriva a cel puțin o parte a propunerii.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, spune că propunerea PSD pentru construirea unui nou spital e salutară, dar nu vede de ce s-ar schimba terenul, deja identificat pentru acest proiect. ”De peste 10 ani s-a încercat identificarea unui teren pentru acest spital. Acum că îl avem, de ce să renunțăm la el? De mai bine de un an s-au început procedurile necesare pentru construcție. Acum suntem în faza de documentație GEO, PUZ, se fac toate măsurătorile și actele necesare. De ce să dăm cu piciorul la atâta muncă și la atâția ani de așteptare a sibienilor? Cea mai mare problemă – terenul a fost rezolvată. Nu există niciun impediment din punct de vedere legal, nimic care să justifice schimbarea locației”, este de părere Daniela Cîmpean.

Explicația Guvernului că nu poate aloca bani pentru construcția pe un teren care nu îi aparține, este desființată de președintele CJ Sibiu. ”Noi primim bani de la Guvern pentru infrastructura județeană, am primit pentru reabilitarea UPU și a secției de Neurologie, care sunt terenuri și clădiri aflate și ele în proprietatea Consiliului Județean Sibiu. Deci, nu există niciun raționament logic pentru care nu ar putea aloca bani pentru spitalul nou”, spune Daniela Cîmpean.

”Nu abandonăm proiectul”
Daniela Cîmpean este hotărâtă ca împreună cu Primăria Sibiu să ducă mai departe proiectul noului spital. ”Sibienii așteaptă acest proiect de ani buni. Este proiectul pentru care am venit la Consiliul Județean. Nu vom renunța la el. Împreună cu Primăria Sibiu mergem mai departe. Intenția Guvernului de a construi un spital în județul Sibiu este salutară, dă dovadă de maturitate politică. Dacă se dorește alocarea de fonduri, noi nu putem decât să le acceptăm, să sprijinim demersurile pentru ca ele să ajungă la noi, pentru că totul este în beneficiul sibienilor. Iar dacă Guvernul crede că va identifica un teren și va construi mai repede și mai bine ca noi, vom accepta și acest lucru. Până atunci însă, până când nu voi vedea niște lucruri scrise negru pe alb, niște surse concrete de finanțare, nu vom opri proiectul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean.

Începerea construcției noului spital județean este preconizată să înceapă în 2-3 ani, în funcție de cum se desfășoară acțiunile premergătoare. Spitalul va fi construit din banii Consiliului Județean, ai Primăriei Sibiu și cel mai probabil se va accesa și un împrumut bancar. Daniela Cîmpean a declarat că se gândește ca până atunci să contacteze o firmă din străinătate, specializată în construcția de spitale, pentru a-l ridica și pe cel de la Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. v scrie

    Cred ca un spital „excentric” fata de oras va fi criticat de oameni dupa ce se va construi. Sa nu dea Domnul sa ai nevoie de spital ca pina ajungi la el mori. Nu stiu de ce nu poate fi construit in curtea celui existent, unde a fost amplasat spitalul lui Vonica, mai inalt decit se prevede birocratic de Sistematizare. Ba a mai cedat o constructie pt locuinte, care era initial destinata Sanepidului. Ba vis a vis este si „Berea Sibiului” cladire inalta, cu hotelul ei neterminat

  2. Badescu C-tin scrie

     „Daniela Cîmpean a declarat că se gândește ca până atunci să contacteze o firmă din străinătate, specializată în construcția de spitale, pentru a-l ridica și pe cel de la Sibiu.” Adica fără licitație? Sunt banii ei sa spuna ca o sa cheme o firma străină? Din start, pe banii romanilor, exclude capitalul romanesc?

  3. hop scrie

    povesti marca PSD,nu vine nici un ban de la acest PSD…….(ptr.un nou spital)nu va faceti multe planuri !!!!! tara ingropata in minciuni,da se vede ca ne place …tot inainte !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.