oi oaie

Campania națională de de informare și promovare “Alege oaia!” va ajunge în următorul weekend la Sibiu. Aceasta va fi lansată în weekend la București.

Caravana campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!” va ajunge, sâmbătă, la Ploiești, eveniment la care va participa și ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat, joi, ministerul de resort într-un comunicat de presă, anunță Agerpres. Evenimentul este programat să aibă loc pe platoul din fața Palatului Culturii, începând cu ora 10:00, și are ca scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie. Consumatorii vor putea degusta mâncăruri tradiționale din carne de oaie, iar cei interesați vor putea achiziționa carne de oaie proaspătă sau preparată, cașcaval, brânză de burduf, cârnați din carne de oaie și must de la producători din județ.
“Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie”, notează Ministerul Agriculturii.
Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu crescătorii de ovine, în cadrul campaniei “Alege oaia!”, derulată la nivel național pe o perioadă de trei luni, pentru promovarea consumului de carne de oaie pe piața internă.
Caravana campaniei “Alege oaia!” s-a oprit în week-endul 4-5 noiembrie în Piața Obor din Capitală, iar după escala de la Ploiești va ajunge în zilele de 18 și 19 noiembrie la Sibiu.
Ministerul Agriculturii a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania de informare și promovare a consumului de carne de oaie denumită ‘Alege Oaia!’. În demersul său, MADR are sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu