caine politist

Câinele polițist Jef de la Centrul Chinologic Sibiu a ajutat poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna să depisteze aproximativ jumătate de kilogram de droguri la o percheziție.

Aproape jumătate de kilogram de droguri ţinute într-un borcan de sticlă care era ascuns într-o fantă, în peretele unei case, au fost găsite de un câine poliţist în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna la locuinţele a şase bărbaţi suepectaţi de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc, anunță News. Poliţiştii au confiscat, de asemenea, şi două laptopuri, trei telefoane mobile şi o tabletă.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, cei şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, toţi din judeţul Covasna, ar fi consumat şi vândut droguri de risc şi mare risc în perioada septembrie – noiembrie.
În urma percheziţiilor făcute de poliţişti, au fost ridicate un comprimat de culoare albastră, două laptopuri, trei telefoane mobile şi o tabletă.
De asemenea, cu ajutorul câinelui poliţist Jef de la Centrul Chinologic Sibiu, specializat în depistarea substanţelor stupefiante, poliţiştii au descoperit un borcan de sticlă ascuns în fanta unui peretele de la locuinţa unuia dintre cei şase bărbaţi, ce conţinea 424 de grame de substanţe vegetale.
Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri. Două dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, iar pentru trei persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, urmând ca în cursul zilei de vienri o altă persoană să fie dusă la Tribunalul Covasna, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate pentru oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu a drogurilor de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc.
Câinele Jef este de şapte ani în echipa de poliţie, fiind pregătit de la şase luni pentru detectarea stupefiantelor. De-a lungul timpului a găsit zeci de kilograme de droguri şi este campion naţional la concursurile de dresaj pentru detectare de stupefiante.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns