coperta porto franco

Fost membru al uneia dintre cele mai cunoscute trupe de rock progresiv din România – Accent – Paul Prisada se află într-un turneu de lansare a primului său album solo.

Albumul Porto Franco al lui Paul Prisada, în versiune CD şi DVD, va fi lansat marți, 21 noiembrie la ora 19 la librăria Habitus, în cadrul turneului naţional de lansare al acestuia. Albumul este realizat cu spriijinul Consiliului Judeţean Tulcea şi al Aşezământului cultural Câinele Enot iar la lansarea de la Sibiu va participa ca invitat  toboşarul Lucian Fabro.

[bs-quote quote=”„Porturile au perioadele lor de graţie. Apar, adăpostesc două trei nave de furtună, crează dependenţă şi cresc. Apoi, după ani bogaţi, inevitabil apare declinul, cam în acelaşi timp cu îngrădirile, regulile şi vameşii. Singurele porturi care rezistă pe termen nelimitat sunt cele libere. Unui port liber îi poţi recunoaşte începuturile, dar imediat după aceea devine dacă nu etern, măcar atemporal, ferit de catalogări legate de epoci şi stiluri. Asta este Porto Franco: unul dintre ultimele porturi libere ale muzicii, care adăposteşte capriciile vremii şi, mai ales, ale vremurilor, cea mai bună muzică a lui Paul Prisada şi poezia mai multor generaţii de rebeli.” ” style=”style-11″ align=”center” author_name=”Patrick Andre de Hillerin” author_job=”Cațavencii” author_avatar=”https://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2017/11/patrick-andre-de-hillerin.jpg” author_link=”https://www.facebook.com/patrickandredehillerin”][/bs-quote]

”Porto Franco” este un digipack cu muzică şi film și conține un CD audio (14 piese muzicale originale, înregistrate la UCMR-ADA, compozitor Paul Prisada) și un DVD (10 videoclipuri).

Paul Prisada a fost figura centrală a trupei Accent, considerată la vremea ei una dintre cele mai valoroase trupe de rock progresiv din România. Până în 1989, din cauza cenzurii, ei au apărut doar pe discuri comune sau compilaţii. Porto Franco este primul disc solo al lui Paul Prisada, care se hrăneşte din rădăcinile muzicii cântate în urmă cu trei decenii cu trupa Accent, conţinând atât piese din epoca lor de glorie, cât şi compoziţii noi, originale.

Prima lansare a avut loc pe 31 octombrie la Sulina (Sulina a fost port liber – porto franco – formal între 1870 şi 1931), oraşul care a dat şi numele albumului, apoi, pe 3 noiembrie, albumul s-a lansat la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea, următoarele lansări fiind programate pe 16 noiembrie la Bucureşti şi 21 noiembrie, la Sibiu la ora 19, la libraria Habitus.

Atmosfera generală a discului încearcă să redea aerul Sulinei din perioada Comisiei Europene a Dunării, de la mijlocul sec. al XIX-lea, atunci când beneficia de statutul de Porto Franco, completată de imagini din Deltă.

Albumul este distribuit gratuit. Alături de autor, renumitul toboşar sibian Lucian Fabro va fi prezent pentru a prezenta albumul ”Porto Franco”. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0722 832057, email paul.prisada@tvaccent.ro (persoană contact: Paul Prisada).

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns