regele mihai

Șeful Casei Regale a anunțat că starea de sănătate a Regelui mihai este foarte precară, dar că s-a stabilizat pentru moment.

„Starea este foarte precară. Medicii, în acest moment, își concentrează eforturile pentru a-l menține pe Majestatea Sa fără dureri și într-o stare confortabilă. Previziunile sunt imposibile în aceste cazuri. Nu putem să spunem. Sunt momente mai bune, momente mai proaste. Pentru moment, din fericire, situația s-a stabilizat. Însă, fără discuție, este o situație precară pe care am explicat-o foarte clar”, a declarat Andrew Popper, miercuri seară, la TVR 1.
Popper a menționat că regele Mihai are „momente în care este conștient și momente în care este mai puțin conștient”. „Este o evoluție normală în cazul situației respective. Nu e neobișnuit”, a precizat Andrew Popper.

Întrebat de ce nu au fost emise comunicate oficiale din partea medicilor, șeful Casei Majestății Sale Regelui Mihai a explicat că nici legea elvețiană, nici etica lor profesională nu le dă acestora dreptul să dea comunicate de acest gen.
„Și noi ne-am dori ca medicii elvețieni să publice un comunicat medical și le-am cerut acest lucru. Din păcate, ei nu pot să o facă și ne-au explicat motivele: legea elvețiană nu le dă dreptul să dea comunicate de acest gen și, în același timp, ei sunt convinși că din punct de vedere etic nu pot să dea comunicate în ceea ce privește sănătatea unui pacient. (…) Ei sunt obligați să respecte secretul medical și intimitatea pacientului. Ăsta este singurul motiv pentru care comunicate medicale nu au fost date”, a explicat Popper.

În privința absenței unor imagini mai noi cu regele Mihai, el a precizat că acestea „ar fi o violare a demnității Majestății Sale”.”După părerea mea, este foarte normal să nu se mai dea poze cu Majestatea Sa. După cum am spus deja, și după cum am spus încă de când ne-am adresat publicului anul trecut, situația sănătății Majestății Sale este precară, nu este o stare bună. El s-a degradat în mod fizic. Ar ataca demnitatea Majestății Sale ca aceste fotografii și poze să fie publicate în acest moment. Ar fi o violare a demnității sale și vă spun foarte deschis: nu dorim — nici noi, Casa Regală, nici Custodele Coroanei — ca Majestatea Sa să fie amintit prin aceste imagini care nu sunt plăcute. Este normal și nu este unic. (..) Dorința noastră este ca Majestatea Sa să fie în memoria poporului român așa cum era în momentul în care era sănătos și nu văd niciun sens ca aceste fotografii cu degradare fizică să fie… Este ceva morbid. Deci, nu are niciun sens să publicăm fotografii în acest moment”, a spus Andrew Popper.

Șeful Casei Regale a mai spus că ultima dată s-a întâlnit cu regele Mihai în martie la Aubonne, Elveția.
„Am făcut o vizită îndelungată, am petrecut cu Majestatea Sa întreaga zi. (…) Vă spun, am plecat satisfăcut în sensul că, bineînțeles că a intervenit această degradare fizică de care vă vorbesc, dar, în același timp, lucrul cel mai încurajator e că l-am găsit liniștit și mulțumit și într-un sens fericit. Liniștit sufletește. Și m-a umplut de bucurie să-l văd că trăiește în pace”, a adăugat Andrew Popper.

Sursa www.agerpres.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns