deputații sibieni se alătură demersurilor primăriei sibiu pentru amenajarea malurilor cibinului

Primăria Sibiu intenționează să amenajeze malurile râului Cibin cu piste de biciclete, alei de promenadă cu bănci și locuri de relaxare, pentru acest proiect inclus în Strategia de Dezvoltare a Sibiului urmărindu-se accesarea de fonduri europene nerambursabile.

Malurile Cibinului nu sunt însă în proprietatea sau administrarea Primăriei Sibiu, ci a Ministerului Apelor și Pădurilor. Primăria Sibiu a inițiat o corespondență cu Ministerul menționat, solicitând transmiterea dreptului de administrare a malurilor către Municipiul Sibiu.
Deputații sibieni Raluca Turcan (PNL), Ovidiu Ganț (FDGR), Nicolae Neagu (PNL), Constantin Șovăială (PNL), Ioan Terea (PSD), Dan Barna (USR) și Ovidiu Sitterli (independent) s-au alăturat acestor demersuri inițiind un proiect de lege în acest sens. Primarul Astrid Fodor le mulțumește public pentru implicare:
“Mulțumesc deputaților sibieni pentru această acțiune prin care se alătură demersurilor Primăriei Sibiu în realizarea unui proiect cu un impact important pentru sibieni și pentru devoltarea orașului. Este dovada că indiferent de culoarea politică ne putem uni pentru interesul Sibiului, că interesul public primează. Prin această investiție valorificăm o resursă importantă a orașului, reintegrând râul Cibin în spațiul public, dar păstrând și punând în valoare caracteristicile sale naturale. Râul nu ar mai reprezenta o barieră naturală între centru și cartierele nord-vestice ale orașului, ci un punct de întâlnire. Dorim să accesăm fonduri europene pentru acest proiect și de aceea, pentru a nu pierde aceste fonduri, malurile Cibinului trebuie să intre în administrarea noastră în cel mai scurt timp posibil, pentru a putea îndeplini un criteriu de eligibilitate fără de care nu vom putea obține finanțarea. Sper ca inițiativa deputaților noștri să ajute în acest sens.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiuluI Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu