Noua versiune a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor prevede stație de tratare a deșeurilor în Județul Sibiu

0 1.216

Consiliul Județean Sibiu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu salută publicarea unei noi versiuni a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor în care este prevăzută și o stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB) în județul Sibiu, dând astfel curs solicitărilor inițiate de cele două instituții încă din prima jumătate a acestui an.

Pentru a evita costuri suplimentare pentru sibieni cu transportarea și tratarea deșeurilor din județul Sibiu în județul Alba, unde exista o stație de tratare la Galda de Jos, Consiliul Județean Sibiu și ADI ECO Sibiu au transmis numeroase adrese către minister, susținute chiar și de o petiție publică inițiată în august 2017.
„Mulțumesc Ministerului Mediului că a ținut cont de argumentele tehnice transmise de noi și de alte județe și a modificat forma inițial publicată a planului național de gestiune a deșeurilor, care ne obliga să ne transportăm deșeurile la o stație din alt județ. Se dovedește că dacă suntem consecvenți și avem o argumentație corectă, putem influența deciziile care ne afectează, așa că încurajez cetățenii să se implice mereu activ și să nu abandoneze spiritul civic” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
25 de instalații noi la nivel de județ, mai precis stații de tratare mecano-biologică cu biouscare sunt prevăzute conform documentului recent publicat pe site-ul Ministerului Mediului. Documentul a fost publicat spre consultarea publicului alături de raportul de mediu aferent, în cadrul procedurii evaluării de mediu pentru planuri/programe/strategii, și poate fi accesat la următorul link http://www.mmediu.ro/articol/planul-national-de-gestionare-a-deseurilor/2419.
Modificările aduse versiunii iniţiale a Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor permit completarea sistemului actual astfel încât județul Sibiu să își poată gestiona independent deșeurile, de la colectare și reciclare, până la eliminare, cu posibilitatea reală de recuperare a deşeurilor valorificabile şi diminuare a cantităţilor depozitate la rampă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...