placa 2

Primăria Șelimbăr a demarat o anchetă în cazul imobilului la care s-a prăbușit placa de beton a unui etaj întreg pe strada Brana. Autoritățile locale au tras primele concluzii. Astfel s-a constatat că placa de peste parter nu a fost cofrată corespunzător.

Cazul imobilului la care s-a prăbușit placa peste parter a intrat în atenția primăriei Șelimbăr. Incidentul avut loc la blocul de pe strada Brana a devenit obiectul unei anchete la nivelul administrației locale. ’’În această dimineață s-a deplasat la fața locului arhitectul șef al comunei Șelimbăr împreună cu un reprezentant al Poliției Locale. Se verifică dacă din punct de vedere al rezistenței totul a fost în regulă acolo. Poliția Locală are atribuții legate de disciplina în construcții. Vrem să vedem dacă s-au respectat toate procedurile legale legat de acel imobil’’, a explicat pentru oradesibiu.ro, primarul Marius Grecu.
CITEȘTE ȘI: Etaj prăbușit la un bloc în construcție în Șelimbăr pe strada Brana – IMAGINI
Lucrări efectuate necorespunzător
Controlul efectuat de arhitectul șef și reprezentantul poliției locale a scos în evidență faptul că lucrările efectuate au fost unele cu deficinețe majore. ’’Placa de peste parter nu a fost cofrată corespunzător, astfel volumul de beton turnat și o parte din armătură s-a prăbușit’’, se arată în procesul verbal de constatare al situației de la fața locului.
VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA FAȚA LOCULUI
Lucrări sistate
Concluziile controlului spun că lucrările la acel imobil trebuie sistate imediat.

VEZI ȘI: Primăria Șelimbăr demarează controale după prăbușirea etajului unui bloc pe Brana

’’Vă punem în vedere sistarea lucrărilor până la întocmirea unei expertize tehnice și o soluție tehnică a Proiectului de Rezistență pentru a putea relua lucrările de construite’’, se mai arată în procesul verbal de constatare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News