Statistici îngrijorătoare – Sute de copii sibieni abuzați de la începutul anului

486

Cazurile a sute de copii din Județul Sibiu au fost aduse în atenția celor de al DGASPC. Cei care au apleat la autorități au semnalat faptul că minorii au fost exploatați pe diferite căi sau au fost victimele unor abuzuri.

Astfel, de la inceputul anului si până in prezent DGASPC Sibiu a inregistrat un numar de 418 sesizari care se referă la 713 copii. Copiii au fost victimele abuzurilor fizice, emotionale si sexuale, a neglijentei din partea familiei, cât si a exploatării prin muncă.

Dintre aceste sesizari 277 de cazuri s-au confirmat – 21 de cazuri de abuz fizic, 43 de cazuri abuz emotional, 12 cazuri de abuz sexual, 193 de cazuri neglijare şi 8 cazuri de exploatare prin munca.

Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor avem la dispoziție Telefonul Copilului – 0269983. Acest număr de telefon poate fi apelat de luni până duminică în intervalul orar : 07.30 – 22.00, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.