Statul plătește încă două milioane de euro pentru SF-ul copy-paste al autostrăzii Sibiu – Pitești

0 899

CNAIR va achita în perioada următoare aproape două milioane de lei pentru studiul de fezabilitate refăcut în cazul autostrăzii Sibiu – Pitești. În realitate noul SF este însă identic cu vechiul SF, fiind o copie la indigo.

Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere achită patru facturi. în valoare totală, de aproximativ 2 milioane euro pentru autostrada Sibiu-Pitești, anunță Capital.ro.
După trei luni de la rezilierea contractului pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind autostrada Sibiu-Piteşti şi de la confirmarea conducerii CNAIR că noul SF este o copie „la indigo“ a documentelor din 2008, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania decontează facturi de milioane de lei. Potrivit registrului de plăţi al CNAIR, Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania, asocierea care s-a ocupat de revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti a înregistrat încă două facturi, în valoare totală de aproximativ 1,8 milioane lei pentru revizuire studiu de fezabilitate autostrada Sibiu-Piteşti. În septembrie revista Capital anunţa că noul studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti pare o copie „la indigo“ a proiectului expirat din 2008.
Spea-Tecninc Consulting (România) a predat doar studiul de fezabilitate pentru două tronsoane din cele cinci ale autostrăzii. Asocierea a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015. Anul trecut, Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a încasat aproximativ 3,6 milioane lei, avans pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.