VIDEO – Stela Popescu înmormântată cu onoruri militare. Sute de oameni la slujbă

2.028

Stela Popescu a fost condusă duminică pe ultimul drum. Actrița a fost înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Cernica. Sute de oameni au aplaudat în momentul în care sicriul acesteia a fost scos din biserică.

Actriţa Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare, duminică, la Cimitirul Cernica. Sute de oameni au participat la ceremonia funerară şi şi-au luat rămas bun de la actriţă, anunță News. Slujba de înmormântare a avut loc la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Actriţa a fost înmormântată lângă soţul ei, Puiu Maximilian.
Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” a onorat-o pe actriţă cu salve de artilerie.
„Stela, plecarea ta reprezintă o mare pierdere, un gol pe care mult timp de acum încolo nu ştiu cum îl vom mai umple. Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea. După patru decenii în care am împărţit bucurii şi lacrimi de fericire, dar mai ales aplauze din partea publicului, care nu te va uita niciodată. Ai fost, eşti şi vei rămâne steaua noastră, steaua teatrului românesc de revistă. Începând de astăzi o nouă stea va străluci pe cer în constelaţia marilor valori care nu mai sunt alături de noi. Drum bun, Stela, către stele!”, a spus Alexandru Arşinel, la finalul slujbei de înmormântare.
Între alte personalităţi care au fost prezente la ceremonia funerară s-au numărat Aurelian Temişan, Vasile Muraru, precum şi primul soţ al artistei, actorul şi regizorul Dan Puican, dar şi fostul fotbalist Rică Răducanu.
Sute de oameni şi-au luat rămas bun de la actriţă şi la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde a fost depus trupul neînsufleţit al artistei, în foaierul Sălii Savoy, începând de vineri după-amiază şi până duminică dimineaţă, când a fost dus la Cernica.
Mai mulţi artişti, între care s-a numărat Corina Chiriac şi Aurelian Temişan, i-au adus un ultim omagiu actriţei Stela Popescu.

Corina Chiriac a izbucnit în lacrimi la ieşirea din foaierul Sălii Savoy a teatrului, vineri, după ce şi-a luat rămas bun de la Stela Popescu. Ea a povestit că în 1982, când locuia într-un apartament aflat vizavi de radioteleviziune, a auzit-o pe actriţă strigând-o din stradă. Aceasta a invitat-o să lucreze împreună la Grădina Boemă.
„Aşa am început o colaborare de 10 ani cu ea, Sandu Arşinel, Puiu Maximilian şi toată echipa lor. Cu Biţu Fălticineanu, cu Sile Dinicu, care era pianistul şi directorul orchestrei de la Grădina Boemă. Au fost ani extraordinari. Îmi pare rău că voi sunteţi prea tineri ca să ne fi văzut pe atunci. Cât eram de extraordinari cu toţii! Stela începea să facă celebrele travestiuri cu Arşinel, acele momente unice, fabuloase. Textele lui Puişor erau pline de şopârle, muzica era foarte bună a maestrului Veselovski”, a spus Corina Chiriac.
„Odată cu Stela şi odată cu ceillalti colegi ai mei, se duce o epocă lungă şi frumoasă care nu e numai a tinereţii mele, este a unei epoci pe care noi am trăit-o altfel decât o vedeţi voi. Ea nu a fost nici aşa de neagră, nici aşa de roz. A fost doar tinereţea noastră”, a mai spus artista, izbucnind în plâns.
Aurelian Temişan i-a adus un ultim omagiu Selei Popescu alături de soţia lui, actriţa Monica Davidescu.
„Ne rămân amintirile şi toate momentele vesele din ultimii 50 de ani. Mi-o amintesc sfătuitoare, veselă, mămoasă, plină de umor, plină de poveţe. Eu mă laud cu doar câteva sute de spectacole pe care le-am avut împreună şi am avut ce să învăţ şi de la ea şi de la Sandu Arşinel. Nu exista dată să ne vedem şi să nu ne pupăm. Cred că acum vreo patru luni m-am văzut cu ea ultima oară. Era aşa cum o ştim de o viaţă, energică, zâmbitoare, şi cu câte un sfat, o glumă. Mi-e dor să îi mai spun mamă, cum i-am spus în filme”, a spus Aurelian Temişan, cu lacrimi în ochi.
Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.