Percheziții în Sibiu, București, Ilfov și Prahova – Evaziune fiscală de două milioane lei

1.316

Nu mai puțin de 16 percheziții au loc marți dimineață în locații din București, Sibiu, Ilfov și Prahova. La audieri vor fi duse 13 persoane suspectate de evaziune fiscală de aproximativ două milioane lei.

Poliţiştii fac, marţi, 16 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov la persoane suspectate de evaziune fiscală, cu prejudiciu estimat la peste 2 milioane de lei. În urma acţiunii, 13 persoane vor fi duse la audieri, anunță News. Peste 40 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fac, marţi, 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov.
Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional, specializat în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Cei vizaţi sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2016, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice şi construcţii.
”Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari. Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei”, anunţă Poliţia Română.
În urma acţiunii, 13 persoane vor fi duse la audieri. La activităţi participă şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.