Parlamentul European vine cu precizări – Shaorma nu va fi interzisă

0 662

Isteria creeată după ce o parte din presa din Europa a anunțat că shaorma, gyros sau kebap-ul, vor fi interzise pe piața Uniunii Europene, a fost spulberată luni de către Parlamentul European. Reprezentanții acestuia au venit cu câteva precizări.

Parlamentul European a transmis, luni, un comunicat în care precizează, în reacție la unele relatări din presă, că nu interzice produsele de tip shaorma, gyros sau kebap. E vorba de utilizarea fosfaților, spune PE, anunță Digi24. În prezent, utilizarea fosfaților în prepararea produselor menționate anterior NU este permisă de legislația europeană, dar există de excepții de la această regulă. Comisia Europeană a elaborat o propunere legislativă prin care propune să se permită utilizarea fosfaților în aceste produse alimentare.
Comisia pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European a respins prin vot propunerea Comisiei Europene (32 de voturi în favoarea raportului de respingere, față de 22 împotrivă).
Parlamentul European va lua o decizie finală în cadrul sesiunii plenare din 11-14 decembrie 2017. În cazul confirmării deciziei Comisiei ENVI și a respingerii de către plen a propunerii Comisiei Europene, legislația va fi blocată și Comisia va trebui să o reformuleze.
Indiferent de decizia Parlamentului European, în niciun caz nu vor fi interzise produsele de tip shaorma, gyros și kebap.
În cazul respingerii propunerii Comisiei Europene, utilizarea fosfaților va continua să fie interzisă, la fel cum este și în prezent.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.