floristi

Sambata, 9 decembrie, va avea loc la Sibiu un eveniment impresionant menit sa vina in sprijinul copiilor institutionalizati. 13 floristi inimosi vor sustine un Maraton de ateliere de creatie incepand cu ora 11 si pana la ora 19, la Hotel Ibis Sibiu.

Banii astfel obtinuti vor fi directionati catre un proiect al Asociatiei de Poveste care isi propune sa indeplineasca dorintele de iarna ale acestor copii. Proiectul ales este acela de a oferi copiilor amintiri de poveste despre distractia la patinoar.
”Stiu ca in fiecare an multe persoane isi doresc sa ajute acesti copii insa putini se gandesc la modalitatea cea mai eficienta de a face asta. In preajma Sarbatorilor sunt directionate catre ei cantitati imense de alimente si imbracaminte care nu mereu le sunt de un real folos. Astfel am venit cu propunerea unui proiect care sa aiba ca si finalitate… amintiri frumoase pentru copiii din centrele de plasament.” spune Oana Jurj, organizatorul evenimentului.
Eveniemntul se adreseaza atat copiilor cat si adultilor si se va desfasuta pe intreaga durata a zilei, astfel incat fiecare participant sa aiba libertatea de a-si alege momentul in care sa vina fara a fi conditionat de un program strict. Se vor realiza cu ajutorul si sub indrumarea floristilor, coronite de brad sau aranajemente de Craciun. Toate materialele si ustensilele sunt asigurate de catre organizatori, pretul atelierului este de 50 de lei iar participantii isi vor lua acasa decoratiunile create.
Oana Jurj, Simona Sterca, Valeria Pop, Raymonda Hagiu, Alexandra Popescu, Alina Revnic, Laura Munteanu, Teodora Dobrila, Andreea Achim, Laura Ocneriu, Dana Dancu din Sibiu si Alexandra Moldovan si Manuela Banu din Avrig sunt iei 13 floristi care au pus bazele acestui proiect si impreuna cu echipele lor vor fi prezenti in 9 decembrie pentru a indruma participantii pe toata perioada atelierelor.
”Nu puteam face acest eveniment singura si am decis sa implic, in realizarea lui, cat mai multi colegi de breasla . Am fost placut impresionata sa vad deschiderea lor catre astfel de evenimente. Am depasit bariera concurentei si am stabilit impreuna pasii de urmat in oragnizarea evenimentului, necesarul,modul de promovare si fiecare s-a oferit sa aduca anumite materiale necesare. Suntem convinsi ca va fi o reusita.” adauga, Oana Jurj, florist din Sibiu.
La eveniment, incepand cu ora 16, vor veni si membrii Orchestrei Centrului de Plasament Orlat care vor sustine pentru cei prezenti un spectacol de colinde in semn de multumire. Lor li se va alatura si indragitul interpret de muzica populara Aurelian Adam care va incanta spectatorii cu piese specifice Sarbatorilor de iarna.
Organanizatorii promit si alte surprize si planuiesc sa creeze amintiri frumoase atat pentru participanti cat si pentru copiii din centrele de plasament. Cu ajutorul vostru ei vor putea merge pentru prima oara la patinoar si se vor bucura de aceasta experienta care unora dintre noi li se poate parea banala.
“Ne dorim ca sibienii sa rapunda pozitiv initiativei noastre si ii asteptam cu mic, cu mare sa ne distram impreuna, sa cream lucruri frumoase si mai ales…sa cream amintiri pentru cei mai putin norocosi!”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu