VIDEO – Opt milioane pentru FC Hermannstadt și trei milioane pentru CSU Sibiu de la Primărie

0 1.558

Veste bună pentru echipele de top ale Sibiului și pentru fanii acestora. Municipalitatea sibiană va finanța începând de anul viitor cu sume mult mai mari datorită modificărilor la Legea Sportului. Echipele fanion ale orașului vor beneficia în total de finanțări de aproape 15 milioane lei.

Sportul sibian va beneficia în sfârșit de finanțări consistente din partea Primăriei. Vorbim de echipele sportive care fac perfomanță la nivelul municipiului reședință de județ. FC Hermannstadt și CSU Sibiu, vor avea din 2018, bugete mult mai mari decât în prezent, anunțul fiind făcut de primarul Sibiului, Astrid Fodor, în direct pe Ora de Sibiu.
Avem acum posibilitatea, datorită modificărilor făcute la Legea Sportului, să finanțăm direct cluburile sportive. Voi propune un proiect de hotărâre Consiliului Local pentru a finanța sportul de performanță și aici este vorba în primul rând de echipa de fotbal FC Hermannstadt, de echipa de baschet CSU Sibiu și de echipa de handbal HC Sibiu.
Vor benificia de finanțare directă și nu prin agenda sportivă așa cum s-a întâmplat pînă acum’’, a explicat primarul Astrid Fodor, într-un interviu acordat vineri pentru Ora de Sibiu.

fleseriu csu sibiu laser cooper baschet
Foto: CSU Sibiu – Facebook – PAGINA OFICIALĂ

Minim 8 milioane pentru Hermannstadt și 3 milioane pentru CSU
Finanțările vor fi substanțiale și pot să dau o veste bună din acest punct de vedere. Vorbim de finanțări onorabile pentru aceste echipe. Este substanțial mai mare față de ceea ce am alocat pe agenda sportivă. FC Hermannstadt a primit acolo 800.000 de lei. Acum vorbim de o sumă cuprinsă între 8 și 10 milioane lei pentru FC Hermannstadt, dacă va intra în liga 1. La baschet finanțarea va fi cuprinsă între 3 și 4 milioane lei pentru CSU Sibiu. Este un efort financiar pe care îl face primăria, dar știm că este în folosul sportului și al orașului.

LIVE VIDEO – Primarul Astrid Fodor în direct la ’’Interviuri pe Față’’ pe Ora de Sibiu. Mai multe detalii pe www.oradesibiu.ro

Publicată de Ora de Sibiu pe Vineri, 8 decembrie 2017

Urmăriți mai sus înregistrarea integrală a interviului acordat de primarul Astrid Fodor, pentru oradesibiu.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.