lapovita

Săptămâna nu începe bine din punct de vedere meteorologic, pentru că zece județe se află sub avertizare de cod galben de ploi și lapoviță, fenomene ce duc la formarea poleiului. Unele zone sunt afectate și de vântul puternic.

Astfel, potrivit avertizărilor cod galben transmise luni dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie, se vor înregistra ploaie şi lapoviţă care local va favoriza depunerea de polei în judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara. Avertizarea este în vigoare până la ora 11.00. Alte trei judeţe – Alba, Mureş şi Sibiu – sunt sub cod galben pentru ploi şi lapoviţă până la ora 10.00.

De asemenea, ANM a transmis luni dimineaţă avertizări cod galben pentru viscol, care vor fi în vigoare până la ora 14.00, în zona de munte a judeţelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Neamţ şi Suceava. În aceste judeţe, se vor semnala, la altitudini de peste 1700 de metri, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 80-100 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Pentru alte patru judeţe – Bihor, Timiş,  Arad şi Caraş-Severin până la ora 14.00 sunt în vigoare avertizări cod galben pentru intensificări locale ale vântului, cu viteze care vor atinge şi depăşi 50 – 60 de kilometri la oră, iar la munte 70-80 de kilometri la oră. De asemenea, se vor înregistra ploi.

Sursa www.news.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns