protest sibiu

În jur de 50-60 de oameni au ales să protesteze luni la prânz în fața sediului PSD Sibiu. Oamenii au venit cu scaune pliabile și s-au mobilizat în urma unei acțiuni pe Facebook. Sibienii sunt invitați să se alăture protestului în număr cât mai mare.

Modificările la legile justiției i-au determinat pe aproximativ 60 de oameni să se strângă luni în fața sediului PSD Sibiu ca să arate care este poziția societății civile. Oamenii sunt pașnici, nu scandează lozinci și filmează sau transmit în direct imagini video cu sediu PSD-ului.

25319764 1776229689068481 1690752803 o
”Ce facem? Sit-in-ul este una dintre formele non-violente de protest. Vrem să ne facem vocea auzită de către cei care ar trebui să ne reprezinte în Parlamentul României și care decid zilele acestea viitorul sistemului judiciar din țara noastră.
▬ De ce? În ciuda tuturor avertisementelor venite din partea Departamentului de Stat al SUA, al ambasadorului SUA, al diverselor asociații de magistrați din România și al media, parlamentarii români votează zilele astea un pachet de legi din sfera justiției prin care efectiv aruncă în aer lupta anticorupție și lezează independența actului de justiție, subordonând-ul politic.

25287321 1776229699068480 79607456 n
▬ Ce poți face tu? Să ni te alături in fața sediului PSD din Sibiu, în data de 11 decembrie, începând cu ora 12:00. Vrem să fim o prezență constantă în fața sediului pentru a arăta care este poziția societății civile. Se va sta în funcție de posibilitatea fiecăruia, important e să ne facem vocea auzită, pentru că suntem în ceasul al 12-lea. Acum ori niciodată, e vorba despre prezentul și viitorul multor generații. Nu putem aștepta să vina alții să ne rezolve problemele, trebuia să ne implicăm”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook intitulată ”Vă vedem din Sibiu”.

Cei care au înființat pagina s-au lovit deja de primele probleme. Aceasta a fost blocată mai bine de o oră de mai multe sesizări, dar până la urmă pagina a fost disponibilă din nou.
Sursa video&info: Vă vedem din Sibiu

Comentariul meu

Lasă un răspuns