va vedem 3
Foto: Facebook - Vă vedem din Sibiu / Rareș Helici

Pe pagina de Facebook – ”Vă vedem din Sibiu” a fost postat marți seară un drept la replică public legat de comunicatul PSD Sibiu, emis marți după amiază. Intitulat ”Vă vedem din Sibiu – Dreptul la replică sau câte minciuni intră în 7 fraze”, dreptul la replică răspunde punctual acuzațiilor aduse de filiala locală a PSD Sibiu.

Acuzațiile aduse de PSD Sibiu în comunicatul făcut public marți după amiază organizatorilor acțiunii pașnice de protest intitulată ”Vă vedem din Sibiu”, sunt demontate punct cu punct de către cei care sunt vizați.
CITIȚI ȘI: VIDEO – Protestul ”Vă vedem din Sibiu”. Manifestanții au mesaje clare pentru Guvernul PSD-ALDE
”Vă prezentăm integral dreptul la replică al celor care participă la protestul ”Vă vedem din Sibiu”:
Așa cum se știe, de 31 de ore încoace protestăm pașnic în fața sediului PSD din Sibiu, pentru a ne exprima dezacordul în legătură cu acțiunile din Parlament prin care PSD trece agresiv legile justiției, în pofida tuturor avertismentelor lansate de partenerii noștri strategici (SUA și UE), organismele profesionale ale magistraților (CSM și 4.000 din cei 7.000 de magistrați), comisiile internaționale specializate (Comisia de la Veneția și GRECO), societatea civilă și strada.
Așa cum live-ul aproape neîntrerupt făcut de noi timp de 31 de ore (cu excepția perioadei când a fost oprit din cauza raportărilor abuzive la Facebook – de care suntem siguri că PSD Sibiu e cu totul străin- şi unor momente de defecţiuni tehnice) o demonstrează, protestul nostru a fost unul pașnic și civilizat. Au văzut asta până acum sute de mii de oameni, pe Internet și la televiziunile de știri.
Ca întotdeauna, PSD traduce ceea ce vedem cu toții într-un mod distorsionat și mincinos: acolo unde sunt victime care se apără de agresiunile unui Parlament abuziv, PSD vede agresori. Acolo unde sunt oameni pașnici și civilizați, vede brute agresive (oare de ce nu pot ei concepe că pot exista proteste în care să nu fie implicate bâte și lămpașe? Le e cumva subconștientul bântuit de astfel de imagini?)
E impresionant câte minciuni a reușit PSD să coaguleze în câteva fraze. O să le luăm pe rând, fără speranța că le vom putea inventaria pe toate.
PSD minte, în aceste fraze, în ceea ce ține de : 1) numărul participanților (ei spun 20; am fost azi, la ora 12, aproape 200, cum se poate vedea pe înregistrarea disponibilă pe pagina noastră); 2) componența grupului nostru (vorbesc de copii aduși cu forța în frig; se poate vedea, și pe înregistrările noastre, probabil și pe camerele de la sediul PSD, că în cele 31 de ore, au trecut pe la locul protestului foarte puțini copii, însoțiți întotdeauna de părinți și bine protejați de frigul care le face rău la protestul anti-PSD, dar le face cumva straniu bine la târgul de Crăciun din Piața Mare, la 100 de metri distanță; 3) atitudinea grupului nostru (am fost, secundă de secundă, liniștiți, pașnici – și creativi, ce-i drept, iar creativitatea poate reprezenta pentru PSD o formă de agresiune); 4) legalitatea adunării noastre (pentru adunarea de ieri, întrucât ne aflam în exteriorul unei clădiri aparținând unei persoane juridice de drept public, protestul nostru tăcut nu avea nevoie de autorizare, conform legii 60/1991; azi, am luat autorizare pentru protest tocmai pentru nu putea exista nici un dubiu juridic); 5) sesizările făcute de cetățenii Sibiului (nici unul dintre sibieni nu s-a declarat lezat sau măcar deranjat de protestul nostru, ba chiar dimpotrivă, am fost aplaudați – ceea ce, din nou, ar putea reprezenta un fapt scandalos pentru PSD); 6) insecuritatea pe care am fi generat-o persoanelor din sediu (am fost mereu fotografiați și filmați din sediu de doamne care râdeau și zâmbeau, semne pe care în general noi nu le asociem cu insecuritatea – dar PSD are un mod propriu de a traduce realitatea, așa cum spuneam); 7) faptul că am fi aruncat în aer statul de drept (ne mirăm că am reușit aceasta atât de ușor – câteva sute de parlamentari PSD se străduiesc să facă aceasta de un an întreg, noi am reușit într-o singură seară, cu un protest tăcut).
Iată 7 minciuni înghesuite în 7 fraze – și am mai putea continua cu evidențierea altor falsuri. Ne limităm la acestea, întrucât e limpede că textul comunicatului PSD e mincinos și distorsionant. Și conține, pe lângă minciuni, și un autodenunț – acela al punerii de presiune pe autoritățile statului pentru a lua măsuri represive împotriva unui protest pașnic. Spre cinstea lor, autoritățile sibiene au refuzat să răspundă acestor presiuni. Le mulțumim și le felicităm.
În finalul amplului lui studiu asupra tuturor comunismelor existente vreodată pe planetă, filozoful polonez Leszek Kolakowski așeza următoarea concluzie generală: dincolo de diferențele inerente, minciuna e sufletul nemuritor al comunismului. PSD Sibiu tocmai a ilustrat, prin comunicatul lui mincinos, această concluzie a filozofului polonez”.
Pentru mai multe detalii nu ezitați să accesați pagina de Facebook – ”Vă vedem din Sibiu”.
Vedeți AICI comunicatul de presă al PSD Sibiu.
Reamintim că primăria Sibiu a avizat favorabil protestul ”Vă vedem din Sibiu”. Vedeți AICI mai multe detalii.

Comentariul meu

Lasă un răspuns