Tronsoanele 2, 3 și 4 de la autostrada Sibiu – Pitești sunt ’’în pregătire’’ pentru licitare

1 1.111

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat joi la audierea în Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament, că tronsoanele 2, 3 şi 4 sunt „în pregătire” pentru a fi scoase la licitaţie.

Ministrul a mai spus că în 2018 vor fi daţi în folosinţă 156,7 kilometri de autostradă. Referitor la Sibiu-Piteşti, Stroe a spus că tronsoanele 2, 3 şi 4 sunt „în pregătire pentru a fi scoase la licitaţie”, iar tronsoanele 1 şi 5 sunt deja în SEAP, anunță Mediafax.
„Vor fi minim 156,7 kilometri daţi în folosinţă. Ca exemple, avem Ogra – Târgu Mureş, apoi trei sectoare din Târgu Mureş – Câmpia Turzii, Sebeş-Turda, vom finaliza şi Bucureşti-Ploieşti, Lugoj-Deva şi o parte din tronsonul de la Gilău”, a spus Felix Stroe.
Pentru programul de autostrăzi şi variante ocolitoare în regim de autostradă, MT are un buget principal de 1,6 miliarde de lei (cu 300 de milioane de lei mai mult decât în 2017), la care poate adăuga credite de angajament de 15,6 miliarde de lei. Adăugând şi fondurile pentru şosele şi drumuri naţionale, „bugetul total al MT destinat sectorului rutier este de 2,7 miliarde de lei, cu 24% mai mult decât bugetul din 2017”, a mai spus Felix Stroe.
Întrebat despre stadiul Autostrăzii Sibiu-Piteşti, ministrul Transporturilor a menţionat că tronsoanele 2, 3 şi 4 sunt „în pregătire” pentru a fi scoase la licitaţie, iar tronsoanele 1 şi 5 (capetele) sunt deja în licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”.
În timpul mandatului anterior lui Felix Stroe, ministrul Răzvan Cuc afirmase că până la 1 noiembrie întregul traseu Sibiu-Piteşti va fi în SEAP.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    papagalii astia de 11 ani mint tot mai convingator ! bravooo! talentati !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.