VIDEO – Sute de magistrați au protestat în tăcere pe treptele Curții de Apel din București

0 808

Judecători și procurori au protestat în tăcere luni seară în fața Curții de Apel din Capitală împotriva modificărilor la legile justiției. Au fost sute de magistrați prezenți la acțiune.

Aproximativ 500 de magistraţi din Capitală au protestat în tăcere, luni seară, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de modificarea legilor justiţiei, dar şi faţă de modificările Codurilor penale, anunță News. Proteste similare ale magistraţilor au avut loc în cursul zilei şi la Constanţa, Cluj-Napoca, Brăila, Slatina sau Braşov.
Protestul magistraţilor din Capitală are loc la această oră pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, magistraţii având coli A4 cu textul jurământului de credinţă: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apar drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Protestul s-a desfăşurat în tăcere.

În jur de 300 de magistraţi şi cursanţi ai Institutului Magist…

În jur de 300 de magistraţi şi cursanţi ai Institutului Magistraturii au protestat în faţa Curţii de Apel Bucureşti faţă de modificările la legile Justiţiei — https://goo.gl/pGJYtB

Publicată de Mediafax.ro pe Luni, 18 decembrie 2017

Şoferii au claxonat în semn de susţinere atunci când au trecut prin faţa clădirii, iar trecătorii i-au aplaudat.
„Noi suntem aici pentru nişte principii şi sperăm ca aceste legi să nu fie adoptate în această formă, de fapt de-asta suntem aici. Nu cred că după Revoluţie a mai fost un prostest al magistraţilor. Speranţa moare ultima, iar noi suntem aşa, mai tenace de felul nostru, poate nu este totul pierdut şi cei din Parlament vor ţine cont de ce spunem noi şi de ce spun oamenii. Modificări care ne afectează? Păi sunt foarte multe. Limitarea probatoriului, înregistrările video despre care vorbeşte toată lumea, imposibilitatea folosirii datelor obţinute din percheziţiile informatice, alte date decât cele pentru care a fost emis mandatul. Sunt foarte multe. De-asta şi noi ne-am apucat să facem acele mici povestioare pe reţelele de socializare, pentru ca oamenii să înţeleagă despre ce este vorba”, a declarat procurorul Antonia Diaconu. Protestul a durat aproximativ o oră, încheindu-se în aplauze. Video: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.