tren deraiat2

Un tren a deraiat în Statele Unite ale Americii, în statul Washington. 77 de persoane au ajuns la spital și mai multe persoane au murit, dar încă nu se știe numărul exact al acestora.

Purtătorul de cuvânt al Biroului şerifului din districtul Pierce a anunţat că există „mai multe decese”, dar nu a putut furniza numărul exact al acestora.

De asemenea, 77 de persoane au fost transportate în spitale din districtele Pierce şi Thurston. Patru dintre ele au suferit leziuni grave, conform autorităţilor.

Accidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineţii de luni, când un tren de mare viteză aparţinând companiei Amtrak a deraiat, iar câteva vagoane au căzut peste mai multe maşini şi camioane care circulau pe autostrada I-5, în Washington.

Trenul, în care se aflau 83 de persoane, dintre care 78 de pasageri, circula între Seattle şi Portland. Incidentul s-a petrecut la sud de Tacoma, în districtul Pierce, Washington. Trenul, în care se aflau 83 de persoane, dintre care 78 de pasageri, circula între Seattle şi Portland.

Potrivit unor noi imagini filmate de CNN cu un elicopter, toate cele 8-9 vagoane ale trenului, cu excepţia locomotivei, au deraiat, unele dintre ele ajungând chiar într-o zonă împădurită din apropierea podului unde s-a întâmplat catastrofa.

Presa americană publică înregistrarea audio a conversaţiei purtate de mecanicul de tren cu serviciile de urgenţă, acesta menţionând faptul că trenul se afla într-o curbă când a deraiat. „Eram în curbă, peste podul de pe autostrada I-5, şi am ajuns jos. Vagoanele sunt peste tot şi chiar pe autostradă”, sunt explicaţiile date de mecanicul locomotivei.

Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, a declarat stare de urgenţă în districtele Pierce şi Thurston, în urma accidentului de tren de astăzi.

Sursa www.news.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns