An de excepție pentru Teatrul de Balet Sibiu. 2017 se încheie cu un mega turneu

0 874

47 de spectacole în Sibiu, 11 producții coregrafice în premieră, 8 turnee în țară și străinătate și o creștere de opt procente a veniturilor din bilete. Acestea sunt cifrele anului 2017 la Teatrul de Balet Sibiu, în ciuda situației critice prin care instituția trece de doi ani, de când sala mare de spectacole a CCS Sibiu a fost închisă, iar TBS a rămas, în felul acesta, fără singura locație adecvată desfășurării spectacolelor de dans.

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în anul 2017 la Sibiu un număr de patruzeci și șapte de spectacole de dans (balet clasic, neoclasic și dans contemporan), dintre care unsprezece titluri au fost prezentate în premieră: „Spărgătorul de nuci” (21 noiembrie), „Baiadera” (25 octombrie), „Peer Gynt” (21 iulie), „Swaraj”, „Recolta”, „Poveste despre suflet. Poveste despre trup” (6 iulie), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, „Straussiana” (28 iunie), „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”, „Când întunericul devine lumină” (26 aprilie). Pe lângă spectacolele prezentate la sediu, TBS a prezentat în turneu, în țară și în străinătate, în anul 2017, alte șapte titluri din repertoriu: „Gală de balet” (19 februarie, Târgu Jiu, 30 martie, Turda, 10 noiembrie, Noto – Italia), „Lacul Lebedelor” (22 aprilie, Yerres – Franța, 23 aprilie, Longjumeau – Franța), „Când întunericul devine lumină” și „Nu mai sunt eu” (18 mai, Slatina), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda” și „Straussiana” (2 noiembrie, Turda, 11 noiembrie, Noto – Italia), „Spărgătorul de nuci (14 decembrie, Luxemburg).

8,2% creștere a veniturilor din bilete
În anul 2017, comparativ cu anul precedent, Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat o creștere de 8,2 procente a încasărilor din bilete, în contextul în care instituția nu a avut o sală proprie și adecvată desfășurării spectacolelor de dans și a dansat în cinci locații diferite din oraș: Teatrul Național „Radu Stanca”, Sala Thalia, Cercul Militar, Biblioteca ASTRA și Redal Expo. În ciuda acestei realități cu care TBS se confruntă de doi ani deja, publicul baletului sibian a urmat instituția peste tot.

TBS, întâlnire emoționantă cu Mikhail Baryshnikov
Un moment cu totul aparte petrecut în acest an, îl reprezintă întâlnirea, în cadrul FITS 2017, cu dansatorul Mikhail Baryshnikov, cel mai bun balerin al tuturor timpurilor. După ce au urmărit spectacolul prezentat de Mikhail Baryshnikov în cadrul FITS 2017, balerinii TBS au avut ocazia unică în viață de a-l întâlni personal pe cel supranumit dumnezeul dansului.

TBS, pentru prima dată în Coreea de Sud
În prezent, Teatrul de Balet Sibiu se află în Coreea de Sud, într-un turneu de unsprezece zile, în cadrul căruia va prezenta spectacolul „Spărgătorul de nuci” în orașele Hanam (22, 23 decembrie a.c.), Daegu (24, 25 decembrie a.c.) și Gumi (26 decembrie a.c.). La Sibiu, TBS va reveni pe scenă în luna ianuarie 2018. Programul de spectacole al anului 2018 va fi anunțat pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro, la începutul anului viitor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...