Ora de Sibiu
Știri in direct

An de excepție pentru Teatrul de Balet Sibiu. 2017 se încheie cu un mega turneu

848

47 de spectacole în Sibiu, 11 producții coregrafice în premieră, 8 turnee în țară și străinătate și o creștere de opt procente a veniturilor din bilete. Acestea sunt cifrele anului 2017 la Teatrul de Balet Sibiu, în ciuda situației critice prin care instituția trece de doi ani, de când sala mare de spectacole a CCS Sibiu a fost închisă, iar TBS a rămas, în felul acesta, fără singura locație adecvată desfășurării spectacolelor de dans.

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în anul 2017 la Sibiu un număr de patruzeci și șapte de spectacole de dans (balet clasic, neoclasic și dans contemporan), dintre care unsprezece titluri au fost prezentate în premieră: „Spărgătorul de nuci” (21 noiembrie), „Baiadera” (25 octombrie), „Peer Gynt” (21 iulie), „Swaraj”, „Recolta”, „Poveste despre suflet. Poveste despre trup” (6 iulie), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, „Straussiana” (28 iunie), „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”, „Când întunericul devine lumină” (26 aprilie). Pe lângă spectacolele prezentate la sediu, TBS a prezentat în turneu, în țară și în străinătate, în anul 2017, alte șapte titluri din repertoriu: „Gală de balet” (19 februarie, Târgu Jiu, 30 martie, Turda, 10 noiembrie, Noto – Italia), „Lacul Lebedelor” (22 aprilie, Yerres – Franța, 23 aprilie, Longjumeau – Franța), „Când întunericul devine lumină” și „Nu mai sunt eu” (18 mai, Slatina), „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda” și „Straussiana” (2 noiembrie, Turda, 11 noiembrie, Noto – Italia), „Spărgătorul de nuci (14 decembrie, Luxemburg).

8,2% creștere a veniturilor din bilete
În anul 2017, comparativ cu anul precedent, Teatrul de Balet Sibiu a înregistrat o creștere de 8,2 procente a încasărilor din bilete, în contextul în care instituția nu a avut o sală proprie și adecvată desfășurării spectacolelor de dans și a dansat în cinci locații diferite din oraș: Teatrul Național „Radu Stanca”, Sala Thalia, Cercul Militar, Biblioteca ASTRA și Redal Expo. În ciuda acestei realități cu care TBS se confruntă de doi ani deja, publicul baletului sibian a urmat instituția peste tot.

TBS, întâlnire emoționantă cu Mikhail Baryshnikov
Un moment cu totul aparte petrecut în acest an, îl reprezintă întâlnirea, în cadrul FITS 2017, cu dansatorul Mikhail Baryshnikov, cel mai bun balerin al tuturor timpurilor. După ce au urmărit spectacolul prezentat de Mikhail Baryshnikov în cadrul FITS 2017, balerinii TBS au avut ocazia unică în viață de a-l întâlni personal pe cel supranumit dumnezeul dansului.

TBS, pentru prima dată în Coreea de Sud
În prezent, Teatrul de Balet Sibiu se află în Coreea de Sud, într-un turneu de unsprezece zile, în cadrul căruia va prezenta spectacolul „Spărgătorul de nuci” în orașele Hanam (22, 23 decembrie a.c.), Daegu (24, 25 decembrie a.c.) și Gumi (26 decembrie a.c.). La Sibiu, TBS va reveni pe scenă în luna ianuarie 2018. Programul de spectacole al anului 2018 va fi anunțat pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro, la începutul anului viitor.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...