Crimă urmată de sinucidere în lumea academică din Iași

0 528

O descoperire macabră a fost făcută în seara de Crăciun la Iași, unde directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, Anda, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi, în casă.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, femeia prezintă semne de violenţă pe corp, una dintre pistele anchetatorilor fiind o crimă urmată de sinucidere. Cei doi au fost găsiţi în locuinţa lor, de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun.
„Trebuiau să plece într-o vizită şi nu au mai ajuns şi a venit să vadă ce fac. L-a găsit pe el spânzurat. Atât ştim. În rest nu ştim absolut nimic. Era o familie atât de frumoasă. Nu ştiu… E o surpriză mare pentru noi. Nu se poate descrie în cuvinte”, a declarat una dintre persoanele care i-a găsit pe cei doi, pentru agerpres.ro.

Echipajul SMURD i-a găsit deja decedați. „A fost primit un apel la serviciul 112 pentru o intervenţie la domiciliul unei familii. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD terapie intensivă care a găsit cei doi soţi de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare şi era pe podeaua aceleiaşi încăperi. Stopul era instalat de mai mult timp, probabil de câteva ore”, a declarat coordonatorul SMURD, prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.
Bogdan Maleon era profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar din 2015 a fost numit director al Bibliotecii Central Universitare. Anterior, Bogdan Maleon a fost director al Muzeului Universităţii Cuza, deschis în 2010. Cuplul Bogdan şi Anda Maleon nu avea copii. Cei doi au absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în promoţii diferite.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.