Zeci de percheziții într-un dosar care vizează angajați de la Registrul Auto Român

0 854

Aproape 70 de percheziții sunt efectuate joi la mai multe adrese și instituții publice din județele Mureș, Bistrița Năsăud, dar și în Capitală.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac 68 de percheziţii, unele la instituţii publice, în Bucureşti şi în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, într-un dosar privind omologarea şi emiterea de cărţi de indentitate pentru maşini second hand aduse din străinătate, anunță News. În acest dosar sunt vizaţi şi funcţionari publici de la Registrul Auto Român. De altfel, au loc percheziţii şi la sediul RAR Mureş, dar şi la Serviciului pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Mureş.
Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie, la această oră, ofiţerii DGA fac 68 percheziţii la instituţii publice şi la locuinţele unor persoane din Bucureşti şi din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, într-un dosar penal privind infracţiuni de corupţie cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane.
Anchetatorii spun că în cursul acestui an un bărbat din Mureş a pretins şi primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane pentru a le facilita omologarea şi emiterea cărţii de identitate a vehiculelor în regim de urgenţă, fără programare, pentru autovehicule rulate de proveninţă străină, aflate la prima înmatriculare în România.
Activitatea infracţională a fost realizată cu sprijinul unor funcţionari din cadrul RAR Mureş, mai spun anchetatorii.
Totodată, bărbatul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliţie de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Mureş. Acesta a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă.
De altfel, au loc percheziţii şi la sediul RAR Mureş, dar şi la Serviciului pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Mureş.
La percheziţii participă ofiţeri de poliţie judiciară din Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj şi de la Structura Centrală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.