Competiție spectaculoasă la Arena Platoș și un câștigător surpriză

497

Prima ediție a White Enduro a avut loc joi la Arena Platoș Păltiniș și a reunit la start 36 de concurenți. Motocicliștii au avut de parcurs între 6 și 11 kilometri, în funcție de clasa în care au ales să se înscrie, pe trasee ce anul viitor se vor regăsi în cadrul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs. De altfel, toți participanții au fost înscriși într-o tombolă ce a avut ca și mare premiu un loc pe grila de start în raliul de hard enduro din luna iulie 2018, tombolă ce a fost câștigată de Raul Braimaș.

Cei 36 au avut de trecut prin două probe, una de calificări și finala fiecărei grupe. În calificări, concurenții au parcurs o singură dată traseul de concurs în timp ce în finale au fost nevoiți să treacă de două ori prin același traseu. Competitorii au avut de ales patru clase, în funcție de greutatea traseului de concurs. Cea mai puternică a fost clasa SA, unde concurenții au utilizat cauciucuri cu ținte și unde au avut de parcurs un traseu de 11 kilometri în stilul dur al raliurilor de hard enduro. Clasa SB – tot cauciucuri cu ținte – a avut de parcurs 9 kilometri, iar clasele A și B, unde s-au folosit cauciucuri normale de enduro au avut de parcurs 7, respectiv 6 kilometri. Calificările au început în jurul orei 13 iar concurenții au avut ocazia să se adapteze la traseul complicat propus de organizatori.

Finalele, în schimb, au început la ora 17 când afară începea să se întunece iar concurenții au fost nevoiți să se bazeze și pe farurile motocicletelor și pe lămpile frontale. Majoritatea au ajuns la finish zâmbitori și bine dispuși dar nu puțini au fost cei care au epuizat și ultima urmă de energie încercând să manevreze motocicleta prin zăpadă sau prin ogașe de noroi. Clasa principală a competiției a fost câștigată de unul dintre cei mai experimentați rideri de hard enduro ai momentului din România, Zsolt Varga. Adesea cel mai bine clasat român la Red Bull Romaniacs și un obișnuit al curselor de hard enduro din România, Zsolt s-a întrebuințat serios pe terenul alunecos din preajma complexului Arena Platoș și a avut de luptat ca să treacă de Nicolae Vasiu și Alex Tara.

 

Rezultate:

Clasa A ( cauciucuri enduro )

1. Alexandru Nicoară

2. Horea Ciontea

3. Ioan Tara

 

Clasa B ( cauciucuri enduro)

1. Stelian Moise

2. Marian Căciulă

3. Flavius Sebastian Seica

 

Clasa SA (spikes)

1. Zsolt Varga

2. Nicolae Vasiu

3. Alex Tara

 

Clasa SB (spikes)

1. Sean McCabe

2. Norbert Boros

3. Marian Săceanu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Liviu scrie

    „Adesea cel mai bine clasat român la Red Bull Romaniacs și un obișnuit al curselor de hard enduro din România, Zsolt s-a întrebuințat serios pe terenul alunecos din preajma complexului Arena Platoș și a avut de luptat ca să treacă de Nicolae Vasiu și Alex Tara.”

  2. Liviu scrie

    Pana la urma care a fost surpriza? Pe voi nu va verifica nimeni inainte sa aruncati pe net texte fara cap/coada..sau care nu au legatura cu titlul? Ce ati plagiat..titlul sau continutul? 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.