CJ Sibiu modernizează încă zece kilometri de drum între Copșa Mică și Motiș

1 646

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a semnat la finele anului 2017 (28 decembrie) contractul de finanțare pentru cel de-al cincilea proiect finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Este vorba despre „Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor prin modernizarea drumului județean DJ 142G Copșa Mică-Motiș”.
Valoarea totală a investiţiei este de 21.478.288,72 lei (inclusiv TVA) din care finanţarea prin programul PNDL este de 20.903.963,32 lei iar contribuţia proprie a Consiliului Județean Sibiu de 574.325,40 lei.
Drumul județean DJ 142G face legătura între orașul Copșa Mică și satul Motiș, având originea în drumul național DN 14, și totalizează o lungime de 10,670 km.
Pe lângă lucrările de modernizare a părţii carosabile, proiectul prevede lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, pe lungimea drumului, se află 6 poduri din care 5 necesită reabilitare, iar unul urmează a fi demolat şi construit un pod nou.
Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 36 luni.
În perioada imediat următoare Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi a serviciilor de supervizare lucrări.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. hop scrie

    wurm=vierme
    loch=gaura
    de unde ? valea…..
    noroc ca vin bani de la UE,ca altfel……..la pastele cailor….si comisioanele sint platite de UE?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...