Palatul Brukenthal Avrig lansează un nou concept cultural

Palatul Brukenthal Avrig a înregistrat un succes răsunător cu ocazia Revelionului 2017-2018, înscriindu-se în noul trend al momentului, în privința petrecerilor tematice care includ oferta culturală. Cu această ocazie, Palatul Brukenthal Avrig lansează o nouă serie de provocări culturale și culinare pentru anul 2018.

Analiștii pieței de turism și evenimente arată că în ultimii trei ani s-au schimbat gusturile românilor, astfel încât cei mai mulți preferă pachete de Revelion din localități mici, în cadrul unor obiective culturale renumite, cu programe care includ și un eveniment artistic deosebit, pe lângă un meniu compus din preparate de cea mai bună calitate.

Manfred Michael Seiler (Dragon of Transilvania) a susținut un concert privat la Palatul Brukenthal Avrig, în noaptea de Revelion, cu muzică germană, compoziții proprii de rock săsesc și câteva coveruri ale onor artiști rock celebri. Evenimentul cultural și bucătăria pentru care deja este celebru Palatul Brukenthal Avrig au atras oaspeți din înreaga țară și din străinătate. Astfel, Palatul Brukenthal Avrig s-a înscris perfect în trendul momentului, înregistrând un real succes.

În continuare, Palatul Brukenthal Avrig va oferi publicului larg evenimente culturale de cea mai bună calitate. În primăvara acestui an, Manfred Michael Seiler va cânta din nou la Palat, alături de celebra voce a muzicii românești, Mirabela Dauer. Seria evenimentelor va continua, până la finalul anului, iar agenda organizării acestora va fi oferită publicului în curând. Palatul Brukenthal Avrig va găzdui mai multe tipuri de evenimente culturale, pentru a stârni curiozitatea cât mai multor turiști de a vizita Avrigul, spațiu cultural de o deosebită importanță încă din secolul al VXIII-lea.

Palatul Brukenthal Avrig se diferențiază de celelalte oferte ale pieței și prin preparatele culinare unice, care au la bază rețete tradiționale românești, săsești, germane și austriece, dar și nnoutăți din bucătăriile cele mai renumite ale lumii. „Mulți au apreciat mai întâi locul, apoi mâncarea, pentru că noi pregătim absolut tot în bucătărie. Nu folosim prafuri, facem toate cremele pentru prăjituri și chiar blaturile pentru torturi în bucătăria noastră. Nici măcar un sos nu este făcut cu ceva cumpărat gata preparat. Muncim foarte mult, pentru că trebuie să păstrăm tradiția acestui loc încărcat de istorie”, explică Mihaela Klingeis, coproprietară a Oranjeriei din grădina Palatului Brukenthal din Avrig.

Despre Palatul Brukenthal Avrig
Situat la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 20 de kilometri distanță față de Sibiu şi 116 kilometri distanță față de Braşov, Palatul Brukenthal Avrig este singurul din sud-estul Europei care oferă priveliștea inegalabilă a unei grădini în stil baroc, la poalele Carpaților. Denumit și “Edenul din Transilvania”, ansamblul arhitectural baroc a fost reședința de vară a guvernatorului Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, încă din anul 1771. Astăzi, urmele acestei istorii culturale a Transilvaniei se pot simți în centrul orașului Avrig, unde inima grădinilor baroce încă mai bate, datorită Oranjeriei care a fost reclădită din temelii și redată publicului larg.

evenimente culturale palatul brukenthal avrigoferta culturala palatul brukenthal avrigpalatul brukenthal avrig
Comentarii (0)
Comentează