boromir sibiu

Compania ce administrează fabrica de bomboane și dulciuri din Sibiu a celor de la Boromir, absoarbe una dintre cele mai importante fabrici de cereale pentru micul dejun. Fuziunea dintre Amylon Sibiu și Rommac Trade din Teleorman urmează să fie parafată în scurt timp.

Compania Amylon din Sibiu (AMY), parte a grupului din industria de panificaţie Boromir, va fuziona cu compania Rommac Trade din judeţul Teleorman, conform datelor din proiectul de fuziune prezentat pe site-ul Amylon, anunță zf.ro. Astfel, compania din Sibiu va absorbi societatea Rommac Trade, care produce cereale pentru micul dejun, bomboane şi batoane pentru slăbit.
Societatea Rommac Trade este deţinută de Amylon (34,47% părţi sociale), Ralex Impex (20,4%), Summus SRL (2,07%), Mircea Ureche (15,2%), Aurel Beldiman (5,5%) şi Dorel Poplăcean (20,2%). În schimbul părţilor sociale deţinute de către asociaţii Rommac Trade, anulate în urma fuziunii, societatea absorbantă, Amylon, va emite un număr de 718.183 de acţiuni noi.
Ca urmare, societatea îşi va majora capitalul social cu 71.818 lei prin emisiunea celor 718.183 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei, conform datelor din proiectul de fuziune. Compania Amylon face parte din grupul Boromir şi are o capitalizare bursieră de 17,6 mil. lei. Producătorul bomboanelor Feleacul a avut în anul 2016 afaceri de 56 mil. lei, un profit net de 2,8 mil. lei şi 211 angajaţi, conform Ministerului de Finanţe. Rommac Trade a avut în acelaşi an rulaje de circa 21 mil. lei, un profit net de 39.000 de lei şi 105 salariaţi.

Comentariul meu

Lasă un răspuns