Șeful Poliției Române schimbat după scandalul polițistului pedofil

617

Bogdan Despescu va fi schimbat din fruntea Poliției Române. Ministrul de Interne, Carmen Dan spune că schimbarea vine pe fondul explicațiilor puerile primite legat de cazul polițistului pedofil. Cătălin Ioniță ar urma să fie numit interimar.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, anunță NEWS. Ea a spus că este este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.
„Consider că Poliţia Română are nevoie acum de o recâştigare a încrederii cetăţenilor prin asumarea şi rezolvarea problemelor. Am trimis puţin mai devreme premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de şase luni în această funcţie chestorului principal de poliţie Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Anticorupţie, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză pe care am cerut-o în cursul zilei de ieri”, a spus ministrul.
Ministrul de Interne a spus că se aşteaptă ca şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, precum şi şeful de la Control Intern al Brigăzii Rutiere „să facă un pas în spate” şi a cerut curaj personalului de la resurse umane pentru a sesiza devierile comportamentale ale poliţiştilor intraţi în sistem.
Ministrul a spus ca i-a cerul lui Bogdan Despescu să discute cu şeful Serviciului Omoruri despre modul în care au fost gestionate dosarele din 2009 şi până în prezent.
„I-am cerut la un moment dat domnului Despescu să aibă o discuţie şi cu şeful Serviciului Omoruri, cu domnul Gavriş, pentru modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 şi până în prezent. Aflăm acum că dosarul din 2009 s-a prescris”, a spus Dan.

Declarație de presă

Decizii ale MAI în cazul polițistului acuzat de pedofilie.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 9 ianuarie 2018

Ministrul de Interne a mai spus că în majoritatea unităţilor de poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă.
„Am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă. Aveam un proiect în dezbatere care reglementează aceste teste, pentru că anul acesta 7.000 de oameni urmează să fie încadraţi în sistem”, a explicat Dan.
Carmen Dan a explicat de ce nu a ieşit public în cursul zilei de luni pentru a vorbi despre cazul poliţistului acuzat de pedofilie, spunând că a fost ocupată să adune informaţiile pe care ar fi trebuit să i le dea şeful Poliţiei Române.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.