VIDEO – Sibienii de la ”Horizon” au plecat la NASA. Merg la cel mai mare concurs de informatică din lume

0 1.383

Cei șase tineri de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, care s-au calificat la finala celui mai mare concurs internaţional de informatică organizat de NASA, dau ultima probă de foc, peste câteva zile.

Ruxandra Fleşeriu, Eric Avram, Daniel Bărac, Răzvan Dumitru, Mihai Fleşer şi Rareş Milea formează echipa Horizon, echipă care a făcut ca România să ajungă din nou în topul celor mai buni informaticieni. Cei șase liceeni din Sibiu, care s-au calificat în ultima etapă a celui mai mare concurs internaţional de informatică organizat de NASA, iar pe 11 ianuarie vor da o probă de foc. Sibienii au impresionat prin soluţiile găsite pentru programarea unor roboţi spaţiali care să descopere viaţă pe Marte. Urmează acum o ultimă probă, iar dacă vor trece și de aceasta programele lor vor fi folosite de Staţia Spaţială Internaţională.
Toți cei șase elevi de clasa a XI-a studiază la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, specializarea Matematică Informatică. Conform tvr.ro, soluțiile date de elevii români i-au convins pe cercetătorii de la MIT și NASA. Competiția internațională de informatică Zero Robotics, desfășurată de NASA, reunește anual sute de elevi de liceu din întreaga lume. România se mândrește cu participarea a 3 echipe, printre care și HORIZON. Urmăriți imagini cu ”Horizon” în video-ul de mai jos, la minutul 30:05.

LIVE

TELEJURNAL ORA 19, TVR 2, LIVE

Publicată de StirileTVR pe Duminică, 7 ianuarie 2018

Foto: Alexandu Rotaru / Facebook. Video: TVR.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...