Efectul demisiei lui Tudose – Criză de euro la Sibiu

0 885

Demisia premierului Mihai Tudose a făcut ca la Sibiu casele de schimb valutar să fie luate cu asalt de cei care au dorit să schimbe lei cu euro.

Iminenta creștere a inflației și vestea că Guvernul a picat odată cu demisia premierului Mihai Tudose, a făcut ca marți casele de schimb valutar să vândă foarte mulți euro. Oamenii se tem că instabilitatea politică și posibila creștere a inflației fac ca leul să piardă teren în fața principalelor valute externe. Așa se face că marți casele de schimb valutar s-au confruntat cu o cerere foarte mare de euro. ’’Am avut nevoie de o sumă de 1.500 de euro și am umblat pe la vreo 15-20 de case de schimb valutar ca să cumpăr. Nimeni nu avea mai mult de 200-300 de euro la vânzare’’, ne-a semnalat un cititor la numărul de telefon al redacției.
Criza de euro a fost confirmată și de reprezentanții a două dintre principalele case de schimb valutar din Sibiu. ’’A fost o cerere mult mai mare ca de obicei. Noi avem șase case de schimb valutar în oraș și la toate cererea a una crescută. După amiază am rămas fără EURO, dar miercuri o să acoperim cererea’’, a declarat un reprezentant al unor case de schimb valutar de pe Nicolae Bălcescu și bulevardul Mihai Viteazu.

Euro prinde viteză
Din păcate cursul leu – euro a cunoscut marți un nou record. Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,6599 lei/euro, în creştere cu 0,74% faţă de nivelul atins luni, un nou nivel record, atins pe fondul crizei politice. Nivelul atins marţi de euro, 4,6599 lei, a depăşit vechiul record de de 4,6597 lei/euro, atins în 29 decembrie 2017.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...