Ora de Sibiu
Știri in direct

Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu nu se poate redeschide. Așa susțin cei de la ISU

869

Deși s-au făcut investiții importante la Casa de Cultură a Sindicatelor, aceasta nu se va putea deschide prea curând. ISU Sibiu anunță că cei care administrează această clădire nu au depus documentația necesară eliberării autorizației de securitate la incendiu pentru sala mare de spectacole.

Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu spun că actuala Casă de Cultură a Sindicatelor din municipiul Sibiu poate fi deschisă atunci când îndeplinește cerința esențială de securitate la incendiu, precum și măsurile prevăzute de legislația în vigoare privind avizarea și autorizarea construcțiilor din punctul de vedere al securității la incendiu și protecției civile.
’’Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a acordat permanent sprijin și consultanță tehnică de specialitate în realizarea demersurilor întreprinse de către beneficiarul construcției, care a depus documentația în data de 04 decembrie 2017 pentru a obține avizul de securitate la incendiu, aceasta fiind respinsă în data de 15 decembrie 2017 din motive de neconformitate tehnică, cu comunicarea deficiențelor constatate pentru remediere, conform HG nr. 571/2016 privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, Ordinului MAI nr. 129/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă și Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor cu modificări și completări ulterioare. Vă informăm că, în acest moment, la ISU Sibiu, nu există depusă documentația tehnică specifică în vederea emiterii avizului /autorizației de securitate la incendiu. În continuare, suntem deschiși și venim în sprijinul cetățenilor și operatorilor economici pentru respectarea și aplicarea legii’’, spun cei de la ISU într-un comunicat de presă remis către Ora de Sibiu.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...