autostrada
Foto Arhivă

Cea mai așteptată autostradă din România bate pasul pe loc. Chiar dacă au fost licitate capele drumului de mare viteză peste munți între Sibiu și Pitești, lucrările nu vor începe prea curând. Se pare că sunt mari probleme cu expropierile terenurilor de pe traseul pe unde o să treacă autostrada.

De mai bine de trei luni nimeni nu mai vorbește despre Autostrada Pitești – Sibiu. Asta deși, din cei 123 de km ai autostrăzii care ar urma să completeze A1 între Piteşti şi Sibiu, CNAIR a scos până acum la licitaţie doar 44 de km, împărţiţi în două loturi, inclusiv capătul din Argeș al autostrăzii. Potrivit ziarulprofit.ro, care se bazează pe informații obținute de la reprezentanții CNAIR, lucrările la aceste două loturi nu pot fi demarate nici după o atribuire contractelor de execuţie. Motivul este că nu s-au finalizat actele pentru începerea expropierilor. Primăriile din Argeș pe unde urmează să treacă autostrada Sibiu – Pitești confirmă acest lucru. ”Noi am primit și urmat indicațiile, au fost și câteva vizite în teren dar nu știm ce mai avem de făcut de-acum încolo. Ne-am făcut treaba, totul e pus la punct, știm proprietarii și zonele unde trebuie făcute exproprieri, dar s-a intrat într-un blocaj. Nu mai știm nici noi ce să facem așa că așteptăm indicații de la București” spun reprezentanții primăriei Curtea de Argeș pentru Ziarul Profit.
Aceeasi situație este întâlnită și la celelalte primării din Argeș și Sibiu. Practic autoritățile locale sunt pregătite și așteaptă doar un semn de la CNAIR. Și liderul PNL, Ludovic Orban s-a arătat foarte sceptic cu privire la construcția autostrăzii Sibiu-Pitești, care ar trebui să demareze concret anul acesta. ”Practic tronsonul de autostradă Sibiu – Piteşti este numai pe hârtie. Sunt trei tronsoane de autostradă la care, nici la ora actuală nu sunt aprobaţi indicatorii tehnico-economici, ce să mai vorbim de pornirea licitaţiei pentru proiectare şi pentru execuţie. Au scos la licitaţie, aşa, în dorul leli, dar veţi vedea că nu se vor finaliza licitaţiile, capetele acestui tronson, care oricum nu folosesc nimănui. Poveştile din programul pe transporturi sunt pur şi simplu science fiction, nu numai că nu s-a făcut nimic, dar nu se va face nimic concret până la finalul mandatului”, a declarat liderul PNL.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu