Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO – Două drumuri județene reabilitate cu 52 de milioane de euro din fonduri europene

1.868

În prezența președintelui Consiliului Județean Mureș Péter Ferenc și a directorului Agenției de Dezvoltare Regională Centru Simion Crețu, președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean a semnat joi, 1 februarie 2018, două noi contracte de finanțare pentru proiecte cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 239.761.000 lei, adică peste 52 de milioane de euro. Proiectele vizează reabilitarea și modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și modernizarea DJ 106B A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Soroștin-Țapu.

„Așa cum anunțam acum două zile, investițiile pentru reabilitarea infrastructurii rutiere continuă prin noi fonduri nerambursabile care completează bugetul deficitar al județului. Cu ajutorul lor, reabilităm singurul drum care face legătura între Agnita și Sighișoara, foarte important pentru dezvoltarea economică a Văii Hârtibaciului, zonă defavorizată a județului Sibiu. Totodată modernizăm un drum județean care tranzitează una dintre importantele stațiuni balneoclimaterice – Ocna Sibiului – și face legătura acesteia cu autostrada A1, Aeroportul Internațional Sibiu și cu alte 5 localități” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
În total, prin cele două proiecte, se vor moderniza 56,7 km de drum județean, pe teritoriul județului Sibiu. La ambele proiecte, derularea lucrărilor este estimată a se desfășura în perioada martie 2018 – august 2021.

Reabilitarea și modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara:
Valoare totală 118.625.483,97 lei inclusiv TVA, contribuția CJ Sibiu: 1.691.129,07 lei
Lucrări: refacerea integrală a structurii rutiere, consolidări, reabilitarea anumitor poduri existente şi demolarea unora dintre ele cu construirea unora noi acolo unde este necesar, asigurarea de perdele forestiere.
Beneficiari:
 Localitățile din zona traversată de DJ 106: orașul Agnita, Comuna Brădeni, Comuna Iacobeni (județul Sibiu), Municipiul Sighișoara, Comuna Apoldu (județul Mureș);
 76.893 persoane – locuitorii localităților deservite de DJ 106;
 Participanții la trafic care tranzitează zona – aproximativ 17.534 de autovehicule / 24 ore;
 38 de unități școlare de învățământ pe raza Județului Sibiu și 36 pe raza județului Mureș;
 Cca. 6000 agenți economici de pe traseul drumului județean

Modernizarea DJ 106B A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Soroștin-Țapu:
Valoare totală: 121.135.517,17 lei; contribuția CJ Sibiu: 2.725.522,35 lei
Lucrări: reabilitarea structurii rutiere, consolidare, asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului, amenajarea ieşirilor la drumurile laterale, amenajarea de staţii de autobuz, reabilitarea a 5 poduri și construirea a 2 poduri noi.
Beneficiari:
 Localitățile din zona traversată de DJ 106 B: orașul Ocna Sibiului, comuna Șeica Mică, comuna Slimnic, comuna Șura Mică, comuna Micăsasa, comuna Loamneș
 184.176 persoane – locuitorii localităților deservite de DJ 106 B
 Participanții la trafic care tranzitează zona: aproximativ 2.973 de autovehicule/24 ore
 12 unități școlare de învățământ din localitățile traversate

Proiectele sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...