profesor religie copsa mica

Trei eleve de la Liceul “Nicolae Teclu” din Copşa Mică s-au ales cu nota scăzută la purtare și mustrare scrisă pentru l-au filmat pe profesorul de religie în timpul unei ore, iar apoi au distribuit filmarea pe internet.

Cei de la Inspectoratul Școlar Sibiu au anunțat vineri că în ceea ce privește situația elevelor implicate în incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, întrunit în ședința din 29.01.2018, a analizat situația și a votat aplicarea unei sancțiuni de mustrare scrisă și scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord, ținând cont de legislația în vigoare.
VEZI AICI ACUZAȚIILE INIȚIALE ADUSE PREOTULUI ȘI VIDEO-UL DIN CLASĂ
’’Menționăm faptul că există posibilitatea ca sancțiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancțiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică. În conformitate cu legislația în vigoare, inspectoratele școlare nu au atribuții specifice în cercetarea disciplinară a cadrelor didactice sau în aplicarea sancțiunilor pentru elevi. Așadar, cercetarea disciplinară și acordarea sancțiunilor intră în responsabilitatea unităților școlare, în cazul de față în responsabilitatea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică’’, se arată într-un comunicat al ISJ Sibiu.
CITEȘTE AICI CE SPUNE AVOCATUL PREOTULUI
În privința dirigintei clasei în cauză, conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică a declanșat procedura de cercetare disciplinară în vederea stabilirii dacă aceasta a avut cunoștință de incident. ’’Comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică a constatat ca doamna profesor diriginte nu se face vinovată de „mușamalizarea” incidentului. În urma analizei raportului Comisiei de cercetare disciplinară constituită la nivelul Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, Consiliul de administrație al instituției a hotărât în ședința din 29.01.2018 să nu se aplice nicio sancțiune pentru doamna profesor diriginte’’, se arată într-un comunicat al ISJ Sibiu.
De altfel Șeful IPJ Sibiu a oferit noi detalii vineri, într-o conferință de presă transmisă în direct de Ora de Sibiu. Vedeți AICI ce noutăți sunt!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu