fbpx

Ministerul Educației: Șancționarea elevelor care l-au filmat pe preotul ce s-ar fi masturbat la ore este corectă

1 1.030

Valentin Popa, Ministru al Educației Naționale, a avut vineri o întâlnite cu cei de la Inspectoratul Școlar Sibiu și cu cei de la Liceul Tehnologic din Copșa Mică. S-a discutat despre cazul preotului profesor care s-ar fi masturbat în timpul unei ore.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, s-a întâlnit în cursul serii de vineri, 2 februarie, cu echipele de conducere ale Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și ale Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică. Discuțiile au vizat cazul în care este implicat un profesor cu un comportament inadecvat față de elevii săi.
În cadrul întrevederii, au fost analizate documentele și elementele referitoare la cazul menționat și au fost discutate toate aspectele pe care le implică acesta. Concluziile sunt prezentate mai jos.
’’Indiferent de rezultatul anchetei Poliției, care este în derulare, este limpede că profesorul în cauză a avut un comportament indecent (oricare ar fi circumstanțele – inclusiv posibile afecțiuni – care l-au produs). Ora de curs nu se desfășura în condiții normale, demisia profesorului reprezentând doar o primă acțiune firească în contextul dat.
După o analiză atentă, este limpede că și elevele care au filmat și ulterior au difuzat imaginile indecente au ales o soluție incorectă, cu atât mai mult cu cât cunoșteau și chiar semnaseră Regulamentul liceului. Trauma episodului indecent poate să existe, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat și apoi au făcut publice imaginile filmate. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discuției cu dirigintele clasei, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autorități. Este de menționat că atât reprezentantul elevilor în Consiliul Clasei, cât și reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație, au propus sancționarea elevelor’’, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.
În ceea ce privește faptul că diriginta clasei nu a fost sancționată, aceasta fiind suspectată de încercarea de a mușamaliza cazul, s-a constatat ca ea a aflat despre incident în același timp cu conducerea liceului și nu există declarații sau fapte care să o acuze.
Până în această etapă, ministrul Educației ține să precizeze că structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sancționarea elevelor fiind votată succesiv de către Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral și apoi de Consiliul de Administrație al liceului.

Se așteaptă finalizarea anchetei Poliției
’’În contextul unui astfel de caz, având în vedere faptul că reprezentanții Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică și-au manifestat clar dorința în acest sens, este limpede că în spațiul public se poate redeschide subiectul introducerii camerelor de supraveghere în școli. Ministrul Valentin Popa consideră însă că, asupra acestui subiect, nu trebuie luată o decizie de la „centru”. Așadar, toate cadrele didactice, împreună cu părinții și elevii, sunt invitate să analizeze dacă este oportună introducerea camerelor de supraveghere și în sălile de curs (pe lângă cele deja prezente pe holuri și în curțile interioare). Menționăm că o astfel de măsură poate să conducă la o mai bună disciplină în orele de curs și la o mai mare siguranță în școli, cu rezultate bune, spre exemplu, și în combaterea unor fenomene precum bullying-ul, dar poate și să inhibe manifestarea liberă a profesorilor și a elevilor’’, se mai arată în comunicat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Sorin scrie

    EU CRED EU CĂ PROFESORUL ÎN MOMENTUL ACELA ȚINEA ÎN MÂNĂ UN CREION S-AU UN PIX.AM DESCĂRCAT POZA ȘI AM MĂRIT-O.AȘA CĂ PROFESORUL NU ……

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.