fbpx

Liviu Pop: Elevele care l-au filmat pe profesorul preot la Copșa Mică nu trebuie sancționate

0 927

Fostul Ministru al Educației a opinat că elevele din Copșa Mică ce l-au filmat pe profesorul de religie când s-ar fi masturbat la catedră nu trebuie sancționate.

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a declarat, luni, referitor la elevele de la liceul din Copşa Mica, judeţul Sibiu, sancţionate pentru că şi-au filmat profesorul de religie în ipostaze indecente, că elevii nu ar trebui sancţionaţi atâta timp cât anumite prevederi din Statutul elevilor şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar nu au intrat în vigoare la data la care s-au efectuat acele filmări, anunță News. „Nu ştiu dacă s-a finalizat comisia de disciplină din unitatea şcolară respectivă. Din punctul meu de vedere, nu trebuie sancţionaţi elevii, mai ales că anumite prevederi din Statutul elevilor şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar nu au intrat în vigoare la data la care s-au efectuat acele filmări”, afirmă Liviu Pop.
De asemenea, întrebat dacă profesorul de religie ar trebui sancţionat, acesta a spus că trebuie aşteptată decizia anchetei.profesor religie copsa mica
„Haideţi să aşteptăm finalul anchetei şi vedem la finalul anchetei, pentru că e foarte important să avem toate elementele din interiorul acestei anchete, deoarece sunt şi chestiuni legate de sănătate şi sănătatea cadrului didactic şi a preotului, pentru că sunt elemente pe care încă nu le avem verificate. Când se va finaliza ancheta, avem un rezultat, îl vom comenta împreună”, a continuat Pop.
Cele trei eleve care l-au filmat pe preotul ce preda Religie la Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică acuzat că se masturba în clasă, în timpul orei, au ales o soluţie incorectă, iar structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sancţionarea fetelor fiind votată succesiv de către Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral şi apoi de Consiliul de Administraţie al şcolii, spune Ministerul Educaţiei, după ce ministrul Valentin Popa s-a întâlnit, vineri seară, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu şi ai liceului în care a avut loc incidentul. Ministrul Educaţiei consideră că, în contextul unui astfel de caz, în spaţiul public poate fi redeschis subiectul introducerii camerelor de supraveghere în clase.
În 19 ianuarie, mama unei eleve de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, judeţul Sibiu, l-a acuzat pe profesorul de Religie, care este şi preot în municipiul Mediaş, că s-ar fi masturbat într-una dintre ore, în faţa mai multor eleve. Una dintre colegele fiicei ei a filmat momentul, iar imaginile au ajuns în mediul online. De asemenea, femeia a sesizat conducerea unităţii.
Poliţiştii, Inspectoratul Şcolar şi reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au verificat incidentul, iar reprezentanţii Patriarhiei au anunţat că a fost vorba despre un gest ”necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”. În aceeaşi zi, profesorul de Religie a demisionat.
Cele trei eleve care l-au filmat pe profesor au primit mustrare scrisă şi au nota scăzută la purtare, a anunţat, vineri, Inspectoratul Şcolar Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.