update bebeluș născut sănătos și decedat după câteva zile la spital în sibiu. medicii nu au ''văzut'' o meningită

Dramă pentru o tânără familie din Veștem. Băiețelul lor născut perfect sănătos a decedat după numai 13 zile de la naștere. În certificatul de deces scrie că ar fi murit de septicemie, dar medicii au ratat să diagnosticheze o meningită.

UPDATE – Tatăl este devastat. Ne-a povestit toată drama
Markus acum nu mai e, iar părinții lui încearcă să treacă peste durerea pricinuită de…nici ei nu știu exact- sistemul medical incompetent, soartă, neglijență… Tatăl bebelușului ne-a povestit pe îndelete cum s-a ajuns în această situație dramatică pentru el și soția sa. Citiți AICI ce ne-a spus acesta!

UPDATE – Poziția Spitalului Județean Sibiu
Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu, în cadrul căruia funcționează și Maternitatea la care s-a născut bebelușul ce a murit la 13 zile după naștere, spun că la externare micuțul era perfect sănătos. Vedeți AICI declarațiile oficiale!

ȘTIREA INIȚIALĂ
O familie de tineri din Șelimbăr trece prin momente extrem de dificile și încearcă să-şi găsească acum puterea de a merge mai departe, după ce bebelușul lor a murit la 13 zile de la naștere, anunță Digi 24. Totul a mers bine și după naștere mama și copilul au fost externați din maternitate și au plecat acasă. După numai două zile cei doi au revenit la spital pentru că băiețelul nu se simțea bine și avea febră. A urmat practic timp de șapte zile o luptă pentru viață, dar micuțul a decedat în cea de a 13-a zi de existență a sa.
Cauza morții trecută în certificatul de deces a fost septicemia. Necropsia a arătat însă că medicii nu au putut observa la timp că micuțul avea meningită. Medicii au pus îmbolnăvirea pe seama unei bacterii luate din spital.
Soţii Lichtenstein sunt devastați. „Am avut un vis care s-a spulberat în câteva zile. Am luptat mult pentru visul ăsta. A făcut temperatură, nu mai voia să mai mănânce. Când am ajuns la spital nu mai avea febră, dar simptomele erau la fel. Nu era in apele lui”, a spus pentru Digi 24, Adolf Lichtenstein, tatăl copilului.
CITEȘTE ȘI: O tânără de 39 de ani din Sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale
Mama s-a internat cu tot cu nou-născut la Spitalul de Pediatrie, imediat ce fiul ei a făcut temperatură. Analizele au arătat că era vorba de o infecție. O tulpină de E.coli ce se găseşte mai ales în spital.
„Este un caz care este în analiza spitalului nostru. Întrucât lucrurile nu sunt precizate în totalitate, nu avem confirmarea diagnosticului anatomo-patoligic şi medico-legal. Deci cazul este în lucru, atât vă putem spune”, a declarat Vasile Banciu, directorul spitalului din Sibiu, pentru Digi 24.

Marcus Alexander a fost tratat pentru infecţia cu E.coli, a făcut septicemie şi nu a mai putut fi salvat.

Ultima oră

Comentariul meu