darius vâlcov condamnat la opt ani de închisoare cu executare

Actual consilier de stat în aparatul propriu al premierului Viorica Dăncilă și fost edil al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă de opt ani de închisoare.

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.
Pentru infracțiunea de trafic de influență, Darius Vâlcov a primit 4 ani de închisoare. Pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, încă 2 ani. După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani.
În 23 ianuarie, când era aşteptată o decizie în acest dosar, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat pronunţarea pentru joi, 8 februarie.
Darius Vâlcov a fost numit în luna ianuarie consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Ultima oră

Comentariul meu