pasaj scari

Municipalitatea sibiană a venit joi cu o clarificare privind lucrările de punere în siguranță a zidului scărilor din Pasajul Scărilor. Primăria spune că structura de placaj ce acoperă zidul este una provizorie.

Cei de la primărie spun într-un comunicat de presă remis către Ora de Sibiu că zidul în cauză este într-o stare deteriorată și din acest motiv Primăria Sibiu a organizat anul trecut două proceduri de achiziție pentru realizarea expertizei tehnice și pentru contractarea lucrărilor de reparații în conformitate cu legislația aplicabilă patrimoniului istoric. Nici un ofertant nu a transmis ofertă astfel că nu a fost posibilă contractarea lucrărilor.
”Până se va reuși contractarea lucrărilor, Primăria a decis punerea în siguranță a acestui zid printr-o construcție PROVIZORIE. Pentru aceasta s-a obținut acordul Direcției Județene de Cultură Sibiu prin adresa nr. 253/25.01.2018, atât în ceea ce privește forma construcției, cât și ca materiale folosite și coloristica acestora. Acordul Direcției Județene de Cultură a fost exprimat în baza memoriului tehnic depus cu toate informațiile necesare”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.
”Subliniem faptul că această structură nu are rol estetic, ci rolul de a proteja trecătorii în eventualitatea în care, din cauza înghețului și dezghețului, se desprinde zidărie sau tencuială”, mai spun cei de la primărie. Foto: Sibiul în Imagini – Facebook

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns