FOTO – Căsătorie la Biserica de Gheață de la Bâlea Lac

0 1.229

Momente emoționante sâmbătă în vecinătatea singurului hotel de gheață din sud estul Europei. Doi tineri au ales să își unească destinele la Biserica de gheață de la Bâlea Lac, aflată la peste 2000 de metri altitudine.

Doi tineri din Timisoara au ales sa-si uneasca destinele in Biserica de gheata de la Balea Lac, anunță anunță Radio România Actualități. Cununia religioasa a fost oficiata de un preot greco-catolic, iar petrecerea de nunta are loc, la caldura, intr-una dintre cabanele de la Balea Lac. Hotelul are mobilier din gheaţă, paturi din gheaţă acoperite cu piei de animale, saltele moi şi lenjerii de pat călduroase, saci de dormit. De asemenea deţine un bar de zi unde clienţii sunt serviţi în pahare de gheaţă, precum şi un restaurant cu mese şi scaune, bineînţeles tot din gheaţă. Lumina este asigurată cu lămpi fluorescente.casatorie balea 2În fiecare an proiectul abordează o nouă temă transpusă şi adusă la viaţă de artiştii gheţii care reuşesc să transforme Hotelul de Gheaţă într-un unicat. Tema din acest an este muzica, abordată prin designul camerelor. Astfel, cele 14 camere şi 6 iglu-uri sunt decorate cu statui din gheaţă ale unor artişti vedete ale muzicii româneşti şi internaţionale. Corina Chiriac, Holograf, Manfred-Michael Seiler (Dragonul), Freddie Mercury şi membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN şi The Rolling Stones sunt artiştii cărora li s-a dedicat câte o cameră în Hotelul de Gheaţă în această iarnă, la Bâlea Lac.
De-a lungul timpului, mai multe vedete au vizitat Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Printre acestea se numără Jean-Claude Van Damme, Maia Morgenstern, Helmut Duckadam sau Ovidiu Lipan.

Foto: Carmen Vulcan

Publicată de România Actualităţi pe Duminică, 11 februarie 2018

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac face parte dintr-un ansamblu de clădiri de gheaţă care mai cuprinde, pe lângă corpul central şi igluurile cu camere de cazare, şi o biserică de gheaţă. Aceasta este construita lângă hotel, iar modelul său este preluat de la vechea Biserică de la Malancrav. Altarul este decorat cu sculpturi în alto-relief din gheaţă. foto: Radio România Actualități.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...