Cel mai beat șofer prins în trafic la Sibiu – Recidivist din Tălmaciu, are 22 de ani și a fost arestat

2.888

Poate vă întrebați cine este șoferul care zilele trecute a fost depistat că mergea cu mașina mort de beat și fără permis prin Tălmaciu. Peczeni Cătălin Ioan are 22 de ani și a mai avut probleme cu legea în ultimii șase ani.

Tânărul a fost prins în seara zilei de 13 februarie, în jurul orei 23,00, în localitatea Tălmaciu, de către polițiștii Biroului Drumuri Naționale că mergea pe strada Nicolae Bălcescu din localitate fără să deține permis de conducere.
Când s-a făcut testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, o alcoolemie record pentru anul 2018 în județul Sibiu. Pe numele tălmăceanului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului. Miercuri seară poliția l-a reținut pe tânăr. ’’Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Urmează ca pe 15 februarie să fie prezentat Parchetului de pe langâ Judecătoria Avrig cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului’’, a explicat Elena Welter, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Două procese. A scăpat de o condamnare
Peczeni Ioan Cătălin a mai avut probleme cu legea în trecut. În anul acesta a fost implicat într-un scandal în care s-au folosit inclusiv topoare. Numai faptul că părinții victimei agresată de Peczeni Cătălin și-au retras plângerea, a făcut ca acesta să nu fie dus într-un centru de detenție. ’’Se plică inculpatului PECZENIC IOAN CĂTĂLIN, măsura educativă a libertăţii supravegheate pe timp de 1 (un) an pentru săvarşirea infracţiunii prevăzute de art. 2, alin. 1, pct. 1 din Legea nr. 61/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplic art. 99 Cod penal şi încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune de pe langă Tribunalul Sibiu care va fi încunoştinţat de măsură dispusă precum şi că are obligaţia de a veghea îndeaproape asupra minorului, în scopul îndreptării sale, precum şi de a înştiinţa instanţa de îndată, dacă minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercită asupra sa, are purtări rele ori a săvarşit din nou o faptă prevăzută de legea penală’’, se arată în sentința publicată în anul 2012 de Judecătoria Avrig.
De asemenea în 23 noiembrie 2016 aceeiași judecătorie Avrig a dispus ca acesta să facă peste 300 de ore în folosul comunității pentru că nu a plătit opt amenzi primite din 2012 până în 2014, valoarea totală a acestora fiind de peste 1.700 de lei. ’’ Dispune înlocuirea amenzilor contravenţionale cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, pe o durată de 300 de ore, care se vor efectua pe raza oraşului Tălmaciu, jud. Sibiu, în domeniul serviciilor publice, pentru curăţenia şi întreţinerea locurilor de agrement (parcuri, zone verzi, albiile râurilor etc.), curăţenia şi întreţinerea drumurilor oraşului Tălmaciu şi a satelor aparţinătoare, păstrarea curăţeniei şi igienizarea oraşului Tălmaciu cu satele aparţinătoare şi desfăşurarea de activităţi de salubrizare şi igienizare pentru creşe, grădiniţe, şcoli şi aşezăminte culturale din oraşul Tălmaciu cu satele aparţinătoare’’, se arată în sentința publicată în noiembrie 2016. foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi